پادکست صوتی "دیفای لاما DeFi Liama چیست؟ (بررسی کامل سایت DeFi Liama)"
معرفی پلتفرم دیفای لاما DeFi Liama؛ در این ویدیو قراره به بررسی کامل سایت DeFi Liama خواهیم پرداخت و بخش های مختلف دیفای لامه رو به شما یاد خواهیم داد. در اصل دیفای لاما یک سایت داده محور در رابطه با حوزه ی دیفای هست و یک سایتی هست که در رابطه با حوزه دیفای اطلاعات مختلفی رو میتونین ازش بگیرین. این ویدیو رو ببینید و با صفر تا صد سایت دیفای لاما آشنایی پیدا کنین.
دیفای لاما DeFi Liama چیست؟ موضوعی که در این وییو قصد داریم اون رو بررسی کنیم. در این ویدیو و مقاله قصد داریم تا یکی از پروژه های داده محور رو مورد بررسی قرار بدیم و از بخشهای مختلف اون براتون توضیحاتی ارائه بدیم. این سایت با آدرس DeFi Liama.com یک سایت داده محور در رابطه با حوزه ی دیفای هست و یک سایتی هست که در رابطه با حوزه دیفای اطلاعات مختلفی رو میتونین ازش بگیرین.
حتی در مورد این سایت میتونیم بگیم اطلاعات کاملتری نسبت به بقیه سایتها ازجمله کوین مارکت کپ، کوین گکو یا دیفای پالس داره، ویژگی که دیفای لاما داره اینه که اسپانسر خاصی رو نداره تا مجبور باشه اطلاعات خودش رو براساس سلیقه و نظر اون اسپانسر تغییر بده و تنظیم بکنه و به همین دلیل میشه گفت میتونه اطلاعات دقیق تر و بدون دستکاری رو در اختیارتون قرار بده.
بخش های مختلف دیفای لاما
در سمت چپ سایت می تونیم لیست بخش های مختلف رو ببینیم و در این قسمت ابتدا بخش overview رو مشاهده میکنین که یک بازبینی کلی رو در رابطه با بازار انجام میده و این رو هم اینجا یادآوری کنیم که پلتفرم های دیفای قراردادهای هوشمند امور مالی غیر متمرکز هستند که ممکنه که هر کدوم در یک زمینه خاصی منحصرا عمل کنن و یا ممکنه در چند زمینه فعالیت کنن.
این پلتفرم پروژه های دیفای رو به ترتیب دسته بندی میکنه و در یک لیست قرار میده و شما می تونین مهمترین پروژه های دیفای رو در اون پیدا کنید .
البته این بستگی به نظر هرشخصی متفاوت میتونه باشه ولی در رابطه با حوزه دیفای پلتفرم ها رو معمولا بر اساس TVLدسته بندی میکنن و هرکدوم که TVL بالاتری داره به این معنی هست که مورد پذیرش بیشتری قرار گرفته در سطح جامعه و می تونه اهمیت بالاتری داشته باشه چون تونسته سرمایه های بالاتری رو جذب کنه.
TVL چیست؟
در واقع مخفف شده از 3 کلمه انگلیسیTotal Value Locked هست که کل میزان ارزش دلاری که داخل یک پلتفرم قفل شده رو میگن و هرچقدر که میزان ارزش بیشتری توسط افراد در یک پلتفرم دیفای جذب و قفل شده باشه نشون دهنده این هست که اون پلتفرم به خوبی تونسته عمل بکنه.
در سمت چپ کادری رو میبینین که نشون دهنده Total Value Locked هست و این عدد کل TVL دیفای که در مجموع در اون قفل شده رو نشون میده و میتونین تغییرات این عدد رو در 24 ساعت گذشته ببینید، همینطور میتونین روی نمودار هم مشاهده بکنین.
در قسمت پایین صفحه در یک ردیف اسامی شبکه های مختلف براتون نشون داده میشه که اگه All رو انتخاب کنید کل پلتفرم های دیفای رو در دسته بندی بهتون نشون میده و یا اگر میخواهین پلتفرم هایی که در شبکه Bsc هستند رو مشاهده کنین می تونین روی این گزینه کلیک کنین و پلتفرم های اون رو ببینین و می تونین پلتفرم هایی رو که برای ییلدینگ فارمینگ هستند و یا پلتفرم های وام دهی و لیکویید استیکینگ و خیلی از پلتفرم های دیگه رو ببینین و حتی پلتفرم های ابزار مشتقه که به شکل غیر متمرکز دارن فعالیت میکنن رو میتونین مشاهده بکنین.
در ستون chains هم زنجیره هایی که از اون پلتفرم داره پشتیبانی میکنه رو میتونین ببینین مثلا برای maker daoفقط زنجیره اتریوم رونشون میده و اما برای پلتفرم Lidoزنجیره های مختلفی مثل اتریوم، سولانا و ترا قابل نمایش هستن.در ستون های بعدی هم میتونین تغییرات پلتفرم ها رو به ترتیب در طی یک روز، یک هفته و یک ماه گذشته ببینید و در ستون بعد هم TVL اون پلتفرم و اینکه چه مقدار ارز به دلار در اون پلتفرم قفل شده رو نشون میده.
اما در ستون TVL Mcap/مارکت کپ توکن اختصاصی اون پروژه رو تقسیم بر کل TVL که اون پروژه داره میکنه و یه عددی بدست میاد که اون عدد در مقایسه ی پلتفرم ها و پروژه های مختلف دیفای مورد استفاده قرار میگیره.
وقتی که شما نیاز دارین تا در مورد هرکدوم از پلتفرم ها یک سری جزئیاتی رو ببینین با کلیک کردن بر روی اون پروژه وارد صفحه اختصاصی اون میشین و اطلاعات مختلفی مثل TVL و یک سری شاخص های مختلف رو براتون میاره که این شاخص ها در رابطه با توکن های اون پلتفرم هست که شما با استفاده از این توکن ها می تونید ارزش دلاری توکن ها رو و جریان ورود و خروج این توکن ها و به طور کلی جریان پولی که داخل این پلتفرم هست رو میتونین ببینین که پیشنهاد می کنیم ویدیو رو حتما ببینین و جزییات بیشتر رو در مورد اون دریافت کنین.
Chains
در این بخش دسته بندی ها رو براساس زنجیره های بلاک چینی انجام میده. مثلا به این صورت نشون میده که تو پلتفرم های دیفای که روی اتریوم هستند چقدر TVL وجود داره و یا چند درصد از کل بازار رو به خودشون اختصاص داده.
در این بخش یک نمودار هم هست که نمودار حجم زمانی هست و براساس زمان ها و دوره های مختلف میتونین متوجه بشین که چه میزان از حجم بازار متعلق به پلتفرم های چه شبکه هایی بوده. در قسمت پایین تر این صفحه مثل بخش قبل دسته بندی پلتفرم های مختلف دیفای رو میبینین.
یک نکنه هم در اینجا وجود داره که در کنار هرکدام از پلتفرم ها یک علامت وجود داره که با کلیک بر روی اون میتونین اون پلتفرم رو به لیست علاقه مندی ها یا watch list خودتون اضافه بکنین و کارتون رو راحتتر انجام بدین و از بین لیست بند پلتفرم های مختلف اون هایی رو که دوست دارین باهاشون کار کنین رو جدا کنین وحتی میتونین از قسمت watch list پلتفرم های علامت گذاری شده توسط خودتون رو بر اساس کارایی شون در یک پوشه مجزا قرار بدین.
Round Dup
اخبار روزانه رو به صورت جمع بندی شده در اختیارتون قرار میدن و لینک های مربوط به هر خبر رو میتونین ببینین و اگر مدام به این قسمت سر بزنید و اخبار رو مطالعه کنید اطلاعات کاملتر و به روز تری رو می تونین دریافت کنین.
بخش Wiki
همانطور که در بخش های قبل هم گفتیم افراد در دیفای لاما می تونن دخالتهایی در اون داشته باشن تا نظراتشون رو بگن و یا یک سری پیج های آموزشی بسازن که آموزش نحوه ساختن پیج رو هم اونجا گفته، تقریبا چیزی شبیه به ویکی پدیا هست. افراد میرن و نظرات خودشون رو میگن و اطلاعات خودشون رو تبادل میکنن و البته قانونش این هست که کاملا بی طرفانه باشه. البته باید بگیم که این بخش جدیدا به دیفای لاما اضافه شده و قبلا وجود نداشت.
نکته قابل توجه این هست که سایت دیفای لاما مدام در حال تغییر هست و به طوریکه اگه ما مثلا ماه قبل میخواستیم این پلتفرم رو برای شما معرفی کنیم بخش هایی از اون وجود نداشت؛ یا شاید ماه بعد یک سری بخش ها حذف بشن و جدیدتر ها جاشون رو بگیرن.
بخش Airdrops
شاید این بخش یکی از مهمترین بخش های سایت DeFi Liama باشه و در اون اطلاعات پلتفرم هایی که توکن اختصاصی ندارن رو مثل بخش های قبل که در ستون هایی لیست شده بودن براتون میاره، اما اینکه به چه دردی میخورن و موارد استفاده شون چی هست؟
باید بگیم که ارز های مستعد رشد و اونهایی که تی وی ال های مناسبی براشون داره جذب میشه رو شناسایی کنین و اگر در اونها فعالیت هایی داشته باشین ممکنه در آینده به افرادی که در این ها شرکت کردن و تراکنشی رو انجام دادن ایر دراپ بدن و حتی ممکنه هر کدوم قوانین متفاوتی رو ارائه بدن، اما یک بخشی هست که میشه ایر دراپ ها رو در اون پیش بینی کرد و از اونها استفاده کرد.
بخش Oracles
اوراکل ها یک سری پلتفرم های هستند که اطلاعاتی مثل اطلاعات قیمتی رو از فضای خارج از زنجیره به داخل زنجیره انتقال میدن.
در سمت چپ در یک نمودار به شکل حلقه می بینین که در اون کل میزان ارزش دلاری که برای یک اوراکل قرار داده شده رو نشون میده، اما از اونجایی که اوراکل ها خودشون ارزش دلاری قفل شده داخلشون ندارن پلتفرم های دیگه از اون ها به عنوان اوراکل استفاده میکنن، برای مثال پلتفرم Merkerرو در تصویر براتون نشون میدیم که اگر به پایین صفحه دقت کنید می بینین Marker Dao و Keep Net work از اون به عنوان اوراکل استفاده میکنن. همچنین یه نمودار حجم زمانی داره که میتونین اطلاعات بیشتری روهم از این نمودار دریافت کنین.
بخش Top protocols
در این بخش هم پلتفرم های برتر دیفای لاما رو در زمینه های مختلف معرفی میکنه، مثلا اگر بخواین بدونین بهترین صرافی غیر متمرکز در اتریوم کدام هست می تونین برین قسمت اتریوم و در ستون Dexesمیبینین که براتون یونی سواپ رو معرفی میکنه و به همین ترتیب برای بقیه پلتفرم ها میتونین استفاده کنین. برای اطلاعات بیشتر و مفصل تر بهتون پیشنهاد میکنیم حتما ویدیو رو تماشا کنین و بقیه ی قسمتها و بخش های دیفای لاما رو بشناسین و مورد استفاده قرار بدین.
جمع بندی
در مقاله معرفی پلتفرم دیفای لاما DeFi Liama ابتدا به معرفی این سایت پرداختیم و سپس در مورد اینکه TVL چیست؟ توضیحاتی رو ارائه دادیم و بعد قسمتهای مختلف این سایت و کاربرد ها شون رو بررسی کردیم .
در هر قسمت به طور مجزا توضیح دادیم که در چه مورادی میتونه مورد استفاده قرار بگیره و هر نمودار یا عدد نشان دهنده چه اطلاعاتی هست. ازشما کاربر عزیز دعوت می کنیم برای درک بهتر مطالب ارائه شده و کسب اطلاعات بیشتر حتما ویدیو رو مشاهده کنین. ارزسنج در مباحث مربوط به آموزش ارز دیجیتال همیشه در کنار شماست تا بتونین بهترین ها رو بدست بیارین.
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
سایت دیفای لاما واقعا پلتفرم کاربردی و جامعی هستش و کل پلتفرم های دیفای رو بررسی میکنه و اطلاعات جامعی رو در مورد پروژه ها DEFI ارائه میده! خیلی سایت کاربردی هستش. افرادی که بصورت حرفه ای فعالیت میکنن حتما باید در مورد این پلتفرم اطلاعت داشته باشن.