پادکست صوتی "آموزش تشخیص حمایت و مقاومت معتبر در بازار ارزهای دیجیتال"
در این ویدیو به آموزش تشخیص حمایت و مقاومت معتبر در بازار ارزهای دیجیتال می پردازیم. کلمه حمایت به یه سطح قیمتی اشاره می کنه که انتظار میره قیمت ارز دیجیتال با برخورد به این سطح افزایش پیدا کنه و روند نزولی به دلیل تمرکز تقاضای خرید زیادی متوقف شده و در حالی که سطوح مقاومت به دلیل علاقه فروش، در زمان افزایش قیمت ها به وجود میان. این ویدیو رو ببینیند و با صفر تا صد سطوح حمایت مقاومت آشنایی پیدا کنین.
ما سعی می کنیم در ویدیوی تشخیص حمایت و مقاومت معتبر، اطلاعاتی در مورد سطوح حمایتی و سطوح مقاومتی برای شما ارائه کنیم و به بررسی روش های شناسایی حمایت و مقاومت بپردازیم و نحوه پیدا کردن سطوح حمایتی و مقاومتی رو برای شما یاد بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین. بهتره بدونین بازار ارزهای دیجیتال نوعی بازار نوپا و نوظهور هست که به دلیل رشدهای قیمتی زیادی که در سال های گذشته داشته، مورد استقبال معامله گران و سرمایه گذاران زیادی قرار گرفته و تونسته به یکی از محبوب ترین بازارهای مالی با حجم بازار بزرگ تبدیل بشه. همچنین شما نیز می تونین وارد بازار کریپتوکارنسی ها شده و با خرید و فروش ارزهای دیجیتال یا دریافت سیگنال ارز دیجیتال معتبر سود زیادی به دست بیارین.
جالب اینجاست که بدونین بازار ارزهای دیجیتال نیز همانند سایر بازارهای مالی نوسانات قیمتی زیادی داره که همین نوسانات قیمت فرصت های کسب سود زیادی رو برای معامله گران و تریدرها به وجود میاره. به این ترتیب، شما نیز می تونین از این فرصت ها استفاده کرده و سودهای زیادی از نوسانات قیمتی ارزهای دیجیتال به دست بیارین. البته به شرطی که بتونین بهترین نقاط خرید و فروش ارزهای دیجیتال رو پیدا کرده و با معامله در این نقاط سودهای زیادی به دست بیارین. برای این کار نیز باید تحلیل تکنیکال بلد باشین و بتونین وضعیت کلی بازار و ارزهای دیجیتال رو تجزیه و تحلیل کرده و قیمت ارزهای دیجیتال رو پیش بینی کنین. بنابراین، هر چقدر پیش بینی های قیمت ارز دیجیتال رو به درستی انجام بدین، همون اندازه می تونین سودهای زیادی به دست بیارین.
شما برای اینکه بتونین قیمت ارزهای دیجیتال رو پیش بینی کنین، باید بتونین سطوح حمایتی و مقاومتی رو شناسایی کنین. به همین منظور ما سعی می کنیم در ویدیوی تشخیص حمایت و مقاومت معتبر، اطلاعاتی در مورد سطوح حمایتی و سطوح مقاومتی برای شما ارائه کنیم و به بررسی روش های شناسایی حمایت و مقاومت بپردازیم و نحوه پیدا کردن سطوح حمایتی و مقاومتی رو برای شما یاد بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین.
سطح حمایت و مقاومت چیست؟
اگه در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشین، احتمالا اسم سطوح حمایتی و مقاومتی ارزهای دیجیتال رو شنیدین و خواستین که اطلاعاتی در مورد این سطوح به دست بیارین و شاید این سوال برای شما نیز پیش اومده باشه که سطح حمایت و مقاومت چیست؟ ما می تونیم در پاسخ به این سوال بگیم که کلمه حمایت یکی از مفاهیم و اصطلاحات پرکاربرد در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال یا سایر دارایی های مالی هست که توسط معامله گران و تحلیلگران بازارهای مالی مورد استفاده قرار می گیره و به یه سطح قیمتی اشاره می کنه که انتظار میره قیمت ارز دیجیتال با برخورد به این سطح افزایش پیدا کنه و روند نزولی به دلیل تمرکز تقاضای خرید زیادی متوقف شده و قیمت ارز دیجیتال یا سایر دارایی مالی وارد روند صعودی بشه.
همونطور که در ویدیوی تشخیص حمایت و مقاومت معتبر نیز گفتیم، با کاهش قیمت ارز دیجیتال یا سایر دارایی های مالی تقاضا برای خرید ارز دیجیتال افزایش پیدا می کنه، بنابراین خط حمایت ایجاد میشه. در حالی که سطوح مقاومت به دلیل علاقه فروش، در زمان افزایش قیمت ها به وجود میان. در اصل اگه بخواهیم توضیح ساده ای برای این دو تحلیل و سطوح برای شما ارائه کنیم، سطح حمایتی زمانی تشکیل میشه که پیش بینی میشه قیمت یه ارز دیجیتال از قیمت فعلی خودش پایین تر نمیره و سطح مقاومتی زمانی مشخص میشه که پیش بینی میشه قیمت از نرخ فعلی بالاتر نمیره. ولی چرا شناسایی این دو سطوح برای معامله گران از اهمیت زیادی برخوردار هست؟
جالب اینجاست که بدونین اکثرا بعد از رسیدن قیمت ارز دیجیتال یا سایر دارایی های مالی به یکی از این دو سطوح، روند قیمتی بر می گرده. برای درک این موضوع بهتره مثال بزنیم. تصور کنین قیمت بیت کوین تا سطح 20 هزار دلار کاهش پیدا می کنه، زمانی که تریدرهای بازار تحلیل می کنند که قیمت 20 هزار دلار یه سطح حمایتی هست، یعنی انتظار میره قیمت به زیر این سطح نرسه.
ابزارهای لازم برای تشخیص سطوح حمایتی و مقاومتی کدامند؟
همونطور که در ویدیوی تشخیص حمایت و مقاومت معتبر نیز گفتیم، برای تشخیص و شناسایی سطوح حمایتی و مقاومتی ارزهای دیجیتال نیاز به ابزارهای معامله گری یا ترید هست که به کمک اون ها روند یه ارز دیجیتال تجزیه و تحلیل میشه. به همین منظور ما سعی می کنیم در این قسمت از مقاله نحوه پیدا کردن سطوح حمایتی و مقاومتی، به بررسی ابزارهای لازم برای تشخیص سطوح سطوح حمایتی و مقاومتی بپردازیم.
• کندل ها
یکی از ابزارهای لازم برای تشخیص سطوح حمایتی و مقاومتی ارزهای دیجیتال که معامله گران و تحلیلگران بازار کریپتوکارنسی ها از این ابزارها برای شناسایی حمایت و مقاومت استفاده می کنند، کندل هاست. بهتره بدونین کندل هایی قیمتی از ابزارهای مهم برای تحلیل تکنیکال محسوب میشن و شما می تونین با استفاده از این ابزارها تجزیه و تحلیل های خودتون رو انجام بدین.
• میانگین متحرک
یکی دیگه از ابزارهای لازم برای تشخیص سطوح حمایتی و مقاومتی ارزهای دیجیتال، اندیکاتور میانگین متحرک هست. این اندیکاتور یکی از متداول ترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال هست که پایه و اساس بسیاری از ابزارهای معاملاتی رو تشکیل میده و کاربرد زیادی در تحلیل تکنیکال داره.
مقاله پیشنهادی: اندیکارتور چیست؟
• خطوط روند
یکی دیگه از ابزارهای لازم برای تشخیص سطوح حمایتی و مقاومتی ارزهای دیجیتال، خطوط روند هست. به این ترتیب، شما می تونین با استفاده از خطوط روند، نقاط یا محدوده هایی رو که قیمت ارز دیجیتال با رسیدن به اون نقاط واکنش نشون میده رو شناسایی کنین.
بهترین شاخص های خطوط حمایت و مقاومت کدامند؟
جالب اینجاست که بدونین امروزه چندین ابزار خودکار و سفارشی در بازار وجود داره که تریدرها از اون ها استفاده می کنند. در بین تعداد زیادی از این شاخص ها، شاخص های مناطق حمایت و مقاومت وجود داره که هر کدوم از اون ها زمان آزمایش شده و اساسا در بازار قوی هستن که ویژگی اصلی اون ها نوسانات اون هاست. در ادامه برخی از بهترین شاخص های خطوط حمایت و مقاومت رو برای شما معرفی می کنیم.
• یکی از بهترین شاخص های خطوط حمایت و مقاومت، باندهای فیبوناچی بولینگر هست. بهتره بدونین این شاخص دارای گروه های محبوب Bollinger یه باند سه خطی هست که برای مدت 20 روز ثابت ترسیم شده و با استفاده از میانگین متحرک وزنی حجم محاسبه میشه. مطابق با عقب نشینی های فیبوناچی، این یکی از دقیق ترین شاخص های مناطق حمایت و مقلومت در بازار هست.
مقاله پیشنهادی: فیبوناچی چیست و چه کاربردی دارد؟
• یکی دیگه از بهترین شاخص های خطوط حمایت و مقاومت، نقطه محوری هست. تجزیه و تحلیل نقطه محوری سه نقطه قیمت یه دارایی رو در نظر می گیره. با تقسیم بر سه نقطه محوری به دست میاد. این شاخص بعد از محاسبه سه سطح حمایت و سه سطح مقاومت رو ارائه میده و نگاه و محدوده و احساسات بازار رو برای معامله گران نشون میده.
• یکی دیگه از بهترین شاخص های خطوط حمایت و مقاومت، فیبوناچی اتوماتیک هست. همونطور که در ویدیو نیز گفتیم، فیبوناچی راهی خوب برای پیدا کردن نقاط حمایتی و مقاومتی هستن. همین موضوع از این شاخص استفاده می کنه که سطوح Fib رو بین بالا و پایین یه بازه زمانی خاص کاربر مشخص می کنه. با استفاده از این در تریدینگ ویو خطوط فیبوناچی به طور خودکار ردیابی میشن و بار کاری معامله گر رو کاهش میدن.
آموزش پیدا کردن سطوح حمایتی و مقاومتی
شاید بعد از به دست آوردن اطلاعاتی در مورد سطوح حمایتی و مقاومتی، شما نیز دوست داشته باشین تا این سطوح رو شناسایی کرده و بتونین با استفاده از این سطوح تحلیل های خودتون رو انجام داده و قیمت ارزهای دیجیتال رو پیش بینی کنین. به همین منظور ما سعی کردیم در ویدیو، نحوه پیدا کردن سطوح حمایتی و مقاومتی رو برای شما یاد بدیم و انواع روش های شناسایی حمایت و مقاومت رو بر روی نمودار قیمتی ارزهای دیجیتال برای شما معرفی کنیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین.
روش اول: بررسی حمایت و مقاومت تایم فریم های بالاتر
همونطور که در ویدیوی تشخیص حمایت و مقاومت معتبر نیز گفتیم، یکی از روش های شناسایی حمایت و مقاومت معتبر،بررسی سطوح مهم در تایم فریم های بالاتر هست. به عبارت دیگه، شما برای اینکه بتونین حمایت و مقاومت معتبر رو پیدا کنین و بر اساس این سطوح معامله ها و خرید و فروش های خودتون رو انجام بدین، باید حواستون به حمایت و مقاومت تایم فریم ها بالاتر باشه. به عبارت دیگه، زمانی که شما در تایم فریم های پایین مثل تایم فریم 5 دقیقه و 15 دقیقه معامله انجام می دین، باید سطوح حمایتی موجود در تایم فریم های بالاتر مثل 4 ساعته رو زیر نظر داشته باشین تا تریدرهای خوبی انجام بدین.
همونطور که در تصویر بالا نیز مشاهده می کنین، ما برای مثال چارت قیمت ارز دیجیتالی رو رسم کردیم که در تایم فریم چهار ساعته در داخل سطوح حمایتی و مقاومتی نوسان می کنه. در این کانال زمانی که قیمت به محدوده مقاومت برخورد می کنه کاهش و زمانی که به محدوده حمایت برخورد می کنه، افزایش پیدا می کنه و در روند صعودی قرار می گیرن. بنابراین، زمانی که در حال معامله یا ترید ارزهای دیجیتال هستین، باید به این سطوح در تایم فریم های بالاتر مثل 4 ساعته توجه داشته باشین.
روش دوم: بررسی روند قیمتی
یکی دیگه از روش های شناسایی حمایت و مقاومت معتبر، بررسی روندهای قیمتی ارزهای دیجیتال هست. بهتره بدونین زمانی که روند قیمتی ارز دیجیتالی با شدت بیشتر به سمت سطوح مقاومتی حرکت می کنه و این سطح روند رو تغییر میده و باعث ریزش قیمت میشه، اون سطح مقاومت معتبر هست و می تونین از این روند برای معامله ها و تریدهای خودتون استفاده کنین. همچنین زمانی که روند قیمتی با شدت بیشتر به سطح حمایت حرکت می کنه و اون سطح باعث برگشت قیمت و روند میشه، اون سطح حمایتی معتبر هست. همونطور که در تصویر بالا نیز مشاهده می کنین، مثالی از این فرایند رو برای شما رسم کردیم.
روش سوم: توجه به برگشت قیمت
یکی دیگه از روش های شناسایی حمایت و مقاومت معتبر این هست که باید به کندل برگشت قیمت نیز توجه داشته باشین. بهتره بدونین زمانی که قیمت ارز دیجیتال بعد از رسیدن به سطح مقاوتی یا حمایتی بلافاصله برمی گرده و روندش معکوس میشه، اون سطح معتبر هست. بنابراین، اگه به دنبال شناسایی حمایت و مقاومت معتبر هستین، باید به کندل های برگشت قیمت از این دو سطوح توجه داشته باشین. به این ترتیب اگه دیدن قیمت بلافاصله با رسیدن به این سطوح برگشت و روندش تغییر پیدا کرد، می تونین از اون سطوح برای تحلیل های بعدی خودتون استفاده کنین.
روش چهارم: بررسی تعداد برخوردها
یکی دیگه از روش های شناسایی حمایت و مقاومت معتبر این هست که باید به تعداد برخورد قیمت ارز دیجیتال به این سطوح توجه داشته باشین. جالب اینجاست که بدونین هرچقدر قیمت ارز دیجیتال تعداد برخوردهای بیشتری به سطوح حمایتی یا مقاومتی داشته باشه و بعد از این برخوردها دچار برگشت قیمت بشه، می تونین این سطوح رو معتبر در نظر بگیرین و در تحلیل های بعدی خود از این سطوح استفاده کنین. البته توجه باشین که قیمت ارز دیجیتال با هر بار برخورد به این سطوح برگشت داشته باشه و ریزش زیادی نکرده باشه. بنابراین، بعد از شناسایی این سطوح می تونین تریدها و معامله های خودتون رو با اطمینان بیشتری انجام بدین.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در ویدیوی تشخیص حمایت و مقاومت معتبر، اطلاعاتی در مورد سطوح حمایتی و سطوح مقاومتی برای شما ارائه کنیم و به بررسی روش های شناسایی حمایت و مقاومت بپردازیم و نحوه پیدا کردن سطوح حمایتی و مقاومتی رو برای شما یاد بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین. همونطور که گفتیم، سطح حمایتی زمانی تشکیل میشه که پیش بینی میشه قیمت یه ارز دیجیتال از قیمت فعلی خودش پایین تر نمیره و سطح مقاومتی زمانی مشخص میشه که پیش بینی میشه قیمت از نرخ فعلی بالاتر نمیره. در این مقاله انواع روش های شناسایی حمایت و مقاومت معتبر رو برای شما معرفی کردیم و می تونین با استفاده از این روش ها سطوح حمایتی و مقاومتی معتبر رو تشخیص بدین. همچنین اگه قصد دارین تا اطلاعات بیشتری در مورد این روش ها به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی آموزشی رو مشاهده کنین.
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد آموزش تشخیص حمایت و مقاومت معتبر در بازار ارزهای دیجیتال