پادکست صوتی "بررسی تاریخچه پول و ارزهای دیجیتال (آشنایی با پول های دیجیتال)"
بررسی تاریخچه پول و ارزهای دیجیتال؛ در این ویدیو قراره به آشنایی با پول های دیجیتال بپردازیم. ما می تونیم در پاسخ به سوال پول دیجیتال چیست؟ این جواب رو بدیم که به هر روش پرداختی که به صورت مجازی و در فضای اینترنت انجام میشن، پول الکترونیکی گفته میشه. همچنین پول های دیجیتالی یا الکترونیکی همانند پول های واقعی مثل اسکناس و دلار شکل فیزیکی و قابل لمس ندارن و شما نمی تونین پول های دیجیتال رو لمس کنین و یا اون ها رو به صورت فیزیکی نگهداری کنین.
ما سعی می کنیم در ویدیوی اشنایی با پول های دیجیتال، اطلاعاتی در پول های دیجیتال برای شما ارائه کنیم و به بررسی ویژگی های پول های مجازی بپردازیم. با توجه به اینکه قراره در این ویدیو اطلاعاتی در مورد پول دیجیتال برای شما ارائه کنیم، بهتره ابتدا مقدمه ای از پول ها داشته باشیم تا بتونین به راحتی مفهوم پول های دیجیتال رو درک کنین. شاید تا الان واستون سوال شده باشه که پول چیست و چجوری زندگی همه ما به سختی با اون گره خوره؟ خیلی از ما تصور می کنیم که باید کار کنیم تا پول به دست بیاریم و با پول های به دست اومده نیازهامون رو رفع و خواسته هامون رو برآورده کنیم. به عبارت دیگه تعداد اندکی از ما ماهیت واقعی پول رو درک می کنیم.
جالب اینجاست که بدونین همونطور که افراد تصور می کنند، پول ذخیره ارزش نیست، بلکه پول معیاری هست برای بدهی هر شخص نسبت کسی که پول داره. همچنین هرچقدر پول بیشتری داشته باشین، در واقع تعداد بدهکاران به ما بیشتر هست. پذیرش این موضوع حتی برای خیلی از اقتصاددان ها نیز سخته و برای درک این موضوع بهتره نگاه کوتاهی به اصل و ریشه پول داشته باشیم. همچنین معاملات روزانه انجام شده در کشورهای مختلف بدون حضور پول امکان پذیر نیست و ادامه حیات اقتصادی کشورها به مبادله پول در ازای کالا و خدمات وابسته هست. بنابراین پول یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین ابزارها برای پرداخت هزینه ها و معاملات هست و اگه پول وجود از بین بره، نظم معاملات و اقتصاد کشورها از بین میره و آشوب به پا میشه.
قبل از به وجود اومدن پول، انسان ها با مبادله کالا به کالا به تامین نیازهای خودشون پرداختن. سپس با پیشرفت تکنولوژی ها و پیدایش بانک ها، دستگاه های چاپ پول به وجود اومدن و پول به وجود اومد. امروزه نیز شاید اسم پول های دیجیتالی رو شنیده باشین و خواستین که اطلاعاتی در این مورد به دست بیارین. به همین منظور ما در ویدیوی آشنایی با پول های دیجیتال، اطلاعاتی در مورد پول های دیجیتال برای شما ارائه می کنیم و به بررسی ویژگی های پول های دیجیتال می پردازیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین.
پول دیجیتال چیست؟
ما می تونیم در پاسخ به سوال پول دیجیتال چیست؟ این جواب رو بدیم که به هر روش پرداختی که به صورت مجازی و در فضای اینترنت انجام میشن، پول الکترونیکی گفته میشه. همچنین پول های دیجیتالی یا الکترونیکی همانند پول های واقعی مثل اسکناس و دلار شکل فیزیکی و قابل لمس ندارن و شما نمی تونین پول های دیجیتال رو لمس کنین و یا اون ها رو به صورت فیزیکی نگهداری کنین. پول های دیجیتال شباهت های زیادی با پول های واقعی دارن که از جمله از این شباهت ها می تونیم به کاربرد پول های دیجیتالی اشاره کنیم. به عبارت دیگه شما می تونین از پول های دیجیتال نیز برای پرداخت هزینه کالاها و خدمات خریداری شده، استفاده کنین.
جالب اینجاست که بدونین، پول های دیجیتال با وجود شباهت های زیادی که با پول های واقعی دارن، تفاوت هایی نیز در این میان دیده میشه که باعث میشه تا منحصر به فرد بشن. از جمله از این تفاوت ها، می تونیم به بستر معاملاتی اون ها و نحوه نگهداری اون ها اشاره کنیم. نکته قابل توجه این هست که شما می تونین پول های واقعی رو در داخل کیف پول یا جیب خودتون نگهداری کنین و هر زمان که دوست داشتین، از اون ها استفاده کنین. پول دیجیتال رو هم می تونین در داخل کیف پول های دیجیتالی و رمزنگاری شده ذخیره و نگهداری کنین. همچنین کیف پول های رمزنگاری شده، همانند کارت های بانکی عمل می کنند و برای اینکه بتونین پول های دیجیتال خودتون رو نقل و انتقال بدین، باید ابتدا رمز عبور خودتون رو وارد کنین و سپس برداشت یا واریز رو تایید کنین.
یکی از معروف ترین و شناخته شده ترین پول دیجیتال، بیت کوین هست که می تونین این رمز ارز رو از طریق صرافی های آنلاین ارز دیجیتال خریداری کنین. همچنین پول دیجیتال می تونه ارزهای فیات مثل دلار و یورو رو نشون بده. پول دیجیتال با استفاده از فناوری هایی مثل تلفن های هوشمند، کارت های اعتباری و صرافی های رمزنگاری آنلاین مبادله میشه و برای اینکه اقدام به خرید ارزهای دیجیتال بکنین، باید ارزهای فیات خودتون رو در صرافی ها به ارزهای دیجیتال تبدیل کنین.
ویژگی های پول های دیجیتال:
همونطور که در بخش قبلی نیز گفتیم، شما می تونین با استفاده از پول های دیجیتال هزینه کالاها و خدمات خریداری شده رو پرداخت کنین. به همین منظور ما قصد داریم در این قسمت از مقاله پول دیجیتال چیست؟ به بررسی ویژگی های پول های دیجیتال می پردازیم.
• دسترسی
یکی از ویژگی های پول های دیجیتال این هست که همیشه در دسترس هستن و هر زمان که دوست داشته باشین، می تونین به اون ها دسترسی داشته باشین. البته توجه داشته باشین که برای دسترسی به پول های رمزنگاری شده باید به اینترنت متصل باشین. همچنین شما می تونین ارزهای دیجیتال رو بدون هیج محدودیت جغرافیایی و زمانی، به دوستان خودتون انتقال بدین.
• ناشناس بودن
یکی دیگه از ویژگی های پول های دیجیتال این هست که تراکنش پول ها و ارزهای دیجیتال به صورت ناشناس انجام میشن و اطلاعات مربوط به تراکنش ها در بلاک چین ذخیره میشن. همچنین پول های دیجیتال در بستر اینترنت معامله میشن و برای انتقال اون ها باید از یه صرافی انلاین ارز دیجیتال استفاده کنیم.
• غیر متمرکز
یکی دیگه از ویژگی های پول های دیجیتال این هست که غیر متمرکز فعالیت می کنند. ارزهای دیجیتال توسط هیچ سازمان و نهادی صادر نشدن و به همین دلیل تحت کنترل و نظارت هیچ مرکزی نیستن. به همین دلیل مورد استقبال خیلی از افراد قرار گرفتن و محبوبیت زیادی به دست اوردن.
تاریخچه اولین پول دیجیتال:
در این قسمت از مقاله پول دیجیتال چیست؟ اطلاعاتی در مورد تاریخچه اولین پول دیجیتال برای شما ارائه می کنیم تا اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار بگیره. بهتره بدونین اولین پول دیجیتال، بیت کوین هست که برای اولین بار در سال 2009 توسط گروه و شخصی ناشناس به اسم ساتوشی ناکاموتو معرفی و راه اندازی شد. همچنین تاریخچه بیت کوین به اواخر سال 2008 و بحران های مالی اون زمان بر می گرده که افراد به دنبال راهی بودن تا سرمایه ها و پول های خودشون رو از تورم و رکود در امون نگه دارن. به همین دلیل ارز دیجیتال بیت کوین به وجود اومد تا افراد پول های خودشون رو به بیت کوین تبدیل کنند تا از تورم دور بشن.
همونطور که در ویدیوی اشنایی با پول های دیجیتال نیز گفتیم، آغاز تاریخچه بیت کوین و انتشار عمومی اون مربوط به سال 2008 هست، ولی ساتوشی ناکاموتو از سال 2007 رو مفهوم بیت کوین و بلاک چین بیت کوین کار می کرد تا در نتیجه در سال 2008 سایتی با دامنه Bitcoin.org برای بیت کوین ایجاد کرد. همچنین در سال 2009 نیز برنامه ای به اسم Bitcoin Core ساخته شد و برای اولین بار در دسترس عموم افراد قرار گرفت و اولین تراکنش بیت کوین در شبکه بلاک چین انجام گرفت. نکته قابل توجه این هست که در اون زمان قیمت بیت کوین خیلی پایین بود و می تونستین با یک دلار، معادل 1.3 عدد بیت کوین خریداری کنین.
سرمایه گذاری در بیت کوین چگونه است؟
ارز دیجیتال بیت کوین نوعی رمز ارز غیر متمرکز هست که بر روی بلاک چین فعالیت می کنه و تحت نظارت و کنترل هیچ شخص، نهاد و یا دولت خاصی نیست. به عبارت دیگه کنترل شبکه بیت کوین بر عهده کاربران شبکه بیت کوین هست که در سراسر نقاط جهان فعالیت دارن. همچنین توسعه دهنده های شبکه بیت کوین نیز این امکان رو ندارن تا در پروتکل های اصلی بیت کوین تغییری به وجود بیارن و به همین دلیل امکان جعل و تقلب در اون وجود نداره و می تونین با خیال راحت در این رمز ارز سرمایه گذاری کنین.
تفاوت پول های مجازی با پول واقعی:
همونطور که در ویدیوی اشنایی با پول های دیجیتال نیز گفتیم، پول های رمزنگاری شده شباهت های زیادی با پول های واقعی دارن و در کنار این شباهت ها، تفاوت هایی نیز دیده میشه که باعث میشه تا پول های رمزنگاری شده منحصر به فرد بشن و محبوبیت زیادی به دست بیارن. به همین منظور ما در این قسمت از مقاله پول دیجیتال چیست؟ اطلاعاتی در مورد تفاوت پول های مجازی با پول واقعی برای شما ارائه می کنیم.
• یکی از تفاوت پول های مجازی با پول های واقعی این هست که پول های واقعی از طرف بانک مرکزی در هر کشور صادر میشن و ابزار رسمی برای انجام معامله ها محسوب میشن. همچنین دولت هر کشور عرضه پول های واقعی رو بر عهده دارن و ارزش اون ها رو کم یا زیاد می کنند. ولی پول های مجازی تحت نظارت هیچ مرکزی نیستن و هیچ کشوری نمی تونه ارزش اون ها رو بالا و پایین بکنه.
• یکی دیگه از تفاوت پول های مجازی با پول های واقعی این هست که پول های واقعی شکل فیزیکی و قابل لمس دارن و می تونین اون ها رو لمس کنین. ولی پول های مجازی همونطور که از اسمشون پیداست، شکل فیزیکی و قابل لمس ندارن و فقط در فضای مجازی و اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرن.
• یکی دیگه از تفاوت پول های مجازی با پول های واقعی این هست که برای مبادله پول های واقعی می تونین به راحتی به بانک مراجعه کنین و اقدام به مبادله پول های خودتون کنین. در حالی که پول های مجازی رو فقط از طریق صرافی ارز دیجیتال مبادله می کنین.
• یکی دیگه از تفاوت پول های مجازی با پول های واقعی این هست که پول های واقعی عرضه نامحدود دارن و بانک مرکزی هرچقدر که لازم باشه می تونه اون ها رو چاپ و عرضه بکنه. ولی پول های مجازی عرضه محدود دارن و بعد از تمام شدن دیگه قابل استخراج نیستن.
هدف ایجاد ارزهای دیجیتال چیست؟
نوبت این رسیده تا در این قسمت از مقاله پول دیجیتال چیست؟ اطلاعاتی در مورد هدف ایجاد ارزهای دیجیتال برای شما ارائه کنیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین. با توجه به توضیحاتی که برای شما دادیم، دونستین که ارزهای دیجیتال شکل مجازی و دیجیتالی پول های واقعی هستن که شکل فیزیکی و قابل لمس ندارن و شما فقط می تونین از طریق صرافی های آنلاین ارز دیجیتال اون ها رو خریداری کنین. شاید مهم ترین هدف ایجاد ارزهای دیجیتال این باشه که نیاز به وجود سیستمی بهتر و کارآمدتر برای پرداخت ها و مدیریت پول احساس میشد. به عبارت دیگه ارزهای دیجیتال با این هدف راه اندازی شدن تا سیستم مدیریت پول بهتری ارائه کنند.
جالب اینجاست که بدونین کم کم همه چیز دیجیتالی میشه و بهتره پول و ارز نیز به شکل دیجیتالی باشه تا بتونین به راحتی کالاها و دارایی های دیجیتال رو خریداری کنین. به عبارت دیگه یکی دیگه از هدف ایجاد ارزهای دیجیتال این هست که به کاربران این امکان رو بده تا کالاها و دارایی های دیجیتالی رو با استفاده از پول های مجازی بخرن. همچنین میشه دیجیتال شدن پول رو سیر تکامل پول واقعی دونست. همچنین یکی دیگه از هدف ایجاد ارزهای دیجیتال این هست که از جعل و کلاهبرداری جلوگیری بشه و واسطه ای در نقل و انتقالات ارزش وجود نداشته باشه و بتونین بدون هیج محدودیت جغرافیایی، ارزهای خودتون رو به دوستان خود بفرستین.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در ویدیوی آشنایی با پول های دیجیتال، اطلاعاتی در مورد پول های مجازی برای شما ارائه کنیم و به بررسی ویژگی های پول های دیجیتال بپردازیم. همونطور که گفتیم، پول های دیجیتالی شکل مجازی و اینترنتی پول های واقعی هستن که فقط در فضای اینترنت مورد استفاده و معامله قرار می گیرن و شکل قابل لمس ندارن و شما نمی تونین اون ها رو لمس کنین. همچنین گفتیم که یکی از ویژگی های پول های مجازی این هست که عرضه محدود دارن و همین موضوع باعث میشه تا جلوی تورم و رکود گرفته بشه. همچنین اگه دوست دارین تا اطلاعات بیشتری در مورد پول های مجازی به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی آموزشی رو مشاهده کنین و اطلاعات زیادی به دست بیارین.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 10 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد بررسی تاریخچه پول و ارزهای دیجیتال (آشنایی با پول های دیجیتال)