پادکست صوتی "تئوری داو Dow چیست؟ (ویدیوی آشنایی با نظریه Dow Theory)"
شما برای اینکه بتونین از نوسانات بازار یا انواع سیگنال ارز دیجیتال سود زیادی به دست بیارین، باید تحلیل تکنیکال بلد باشین و بتونین قیمت ارزهای دیجیتال رو پیش بینی کنین. تحلیل تکینکال روش های مختلفی داره که یکی از این روش ها، استفاده از تئوری داو هست در ویدیوی نظریه Dow Theory چیست؟ اطلاعاتی در مورد تئوری داو برای شما ارائه می کنیم تا بتونین از اون در تحلیل تکنیکال های خودتون استفاده کنین. Dow Theory نوعی نظریه مالی هست که در بازارهای مالی به خصوص بازار ارزهای دیجیتال مورد استفاده تحلیلگران و معامله گران قرار می گیره و محبوبیت زیادی داره
https://arzsanj.com/packagesما سعی می کنیم در ویدیوی تئوری داو چیست؟ اطلاعاتی در مورد نظریه Dow Theory برای شما ارائه کنیم تا بتونین با نظریه داو اشنایی داشته باشین و در تحلیل تکنیکال های خودتون استفاده کنین. بازار ارزهای دیجیتال به دلیل رشدهای قیمتی زیادی که در سال های گذشته داشت، به یکی از محبوب ترین بازارهای مالی تبدیل شد که خیلی از سرمایه گذاران و معامله گران وارد این بازار شدن و اقدام به سرمایه گذاری کردن.
همچنین شما نیز می تونین وارد این بازار بشین و با سرمایه گذاری و خرید و فروش در این بازار، سودهای زیادی به دست بیارین. البته قبل از اینکه وارد این بازار بشین و اقدام به سرمایه کنین، بهتره اطلاعاتی در مورد ارزهای دیجیتال و بلاک چین به دست بیارین تا در معامله و خرید و فروش ارزهای دیجیتال مشکلی نداشته باشین.
بازار ارزهای دیجیتال نیز مثل بقیه بازارهای مالی نوسانات قیمتی زیادی داره و به همین دلیل هیجان و ریسک های این بازار بیشتر شده. بهتره بدونین شما می تونین از همین نوسانات بازار ارزهای دیجیتال سودهای زیادی به دست بیارین و کسب درآمد کنین. البته باید برای اینکه بتونین از نوسانات بازار ارزهای دیجیتال سودهای زیادی به دست بیارین و ضررهای زیادی نکنین، باید تحلیل تکنیکال بلد باشین تا بتونین قیمت و روند حرکت قیمت ارزهای دیجیتال مورد نظر خودتون رو پیش بینی کنین. همچنین در معامله های خودتون باید برای خودتون حد سود و حد ضرر مشخص کنین تا بیشترین سود و کمترین ضرر رو داشته باشین. برای داشتن اطلاعات بیشتر می تونین مقاله مفهوم تحلیل تکنیکال چیست رو مطالعه کنین.
همانطور که گفتیم، برای اینکه بتونین از نوسانات بازار ارزهای دیجیتال سودهای زیادی به دست بیارین، باید تحلیل تکنیکال بلد باشین و بتونین قیمت ارزهای دیجیتال رو پیش بینی کنین. تحلیل تکینکال روش های مختلفی داره که یکی از این روش ها، استفاده از تئوری داو هست. به همین منظور ما در ویدیوی تئوری داو چیست؟ اطلاعاتی در مورد نظریه Dow Theory برای شما ارائه می کنیم تا بتونین با نظریه داو اشنایی داشته باشین.
تئوری داو چیست؟
ما می تونیم در پاسخ به سوال تئوری داو چیست؟ این جواب رو بدیم که یکی از قدیمی ترین و بهترین نظریه ها در تحلیل تکنیکال، نظریه داو هست. همچنین طبق گفته خیلی از تحلیلگران و معامله گران بازارهای مالی و به خصوص بازار ارزهای دیجیتال، نظریه داو روش اصلی و روندی هست که امروزه با اسم تحلیل تکینکال می شناسیم.
همچنین این نظریه بر اساس مقاله های شخصی به اسم چارلز داو راه اندازی شده و از اون زمان تاکنون مورد استقبال خیلی از تحلیلگران و معامله گران بازارهای مالی قرار گرفته. به عبارت دیگه نظریه Dow Theory یه سری مفاهیم در تحلیل تکنیکال هست که از نوشته های چارلز داو در مورد تئوری های بازارهای مالی گرفته شده.در این قسمت توصیه می کینم مقاله بهترین تحلیل گر ارز دیجیتال کیست رو مطالعه کنین تا با نحوه کار اونها هم آشنا بشین.
همانطور که در ویدیوی تئوری داو چیست؟ نیز گفتیم، نظریه داو به بررسی و پیش بینی قیمت دارایی ها تمرکز داره و شکلی از تحلیل تکنیکال هست که شامل چرخش های بازارهای مالی میشه. همچنین این مقاله از 255 مقاله در وال استریت ژورنال نوشته شده که کاربرد زیادی در تحلیل تکنیکال داره.
بهتره بدونین نظریه Dow Theory نوعی نظریه مالی هست که در بازارهای مالی به خصوص بازار ارزهای دیجیتال مورد استفاده تحلیلگران و معامله گران بازارهای مالی قرار می گیره و محبوبیت زیادی داره. همچنین طبق نظریه داو اگه یکی از میانگین ها بالاتر از یه اوج قبلی باشه و با رشد چشمگیری همراه باشه، بازار در روند صعودی قرار می گیره.
جالب اینجاست که بدونین اگه میانگین صنعتی داوجونز به یه حد متوسط صعود کنه، انتظار میره که میانگین حمل و نقل داوجونز در یه بازه زمانی از اون پیروی بکنه. همچنین تئوری داو یکی از اساسی ترین موارد در تحلیل تکنیکال بازارهای مالی هست و هسته این نظریه بر این اساس هست که همه عوامل و اطلاعات تاثیرگذار بر قیمت دارایی ها و یا شاخص بر روی نمودار قیمت لحاظ شده.
تاریخچه نظریه Dow Theory:
نوبت این رسیده تا در این قسمت از مقاله تئوری داو چیست؟ اطلاعاتی در مورد تاریخچه نظریه Dow Theory برای شما ارائه کنیم تا با بنیانگذاران و تاریخ پیدایش این نظریه اشنایی داشته باشین. بهتره بدونین تئوری داو برای اولین بار توسط یه روزنامه نگار آمریکایی به اسم چارلز هنری داو معرفی شده و از اون زمان تاکنون مورد توجه خیلی از تحلیلگران و معامله گران بازارهای مالی قرار گرفته و کاربرد زیادی در تحلیل تکنیکال داره.
همچنین چارلز هنری داو در سال های 1851 تا 1902 زندگی می کرد و به همراه شخصی به اسم ادوارد جونز و چارلز برگسترسر که بنیانگذار کمپانی بزرگ انتشاراتی بود همکاری های زیادی کرده. همونطور که در ویدیوی نظریه Dow Theory چیست؟ نیز گفتیم، نظریه داو در حرکت قیمت دارایی ها تمرکز داره و شکلی از تحلیل تکنیکال هست که مورد استفاده تحلیلگران قرار می گیره.
همچنین این نظریه بر اساس 255 مقاله در وال استریت ژورنال نوشته و راه اندازی شده. بهتره بدونین چارلز هنری داو که بنیانگذار نظریه داو هست، روزنامه نگار، بنیانگذار و اولین سردبیر وال استریت ژورنال بود. او همچنین یکی از بنیانگذاران نظریه داو جونز و شرکت های مشتق نیز بوده که همین سابقه ها نشون میده که این شخص مهارت زیادی در نظریه نویسی داره.
بعد از مرگ چارلز هنری داو نیز افرادی به اسم های ویلیام پیتر همیلتون، رابرت ریا و جورج شفر نظریه داو رو بر اساس مقاله های اون جمع بندی کردن. به عبارت دیگه تئوری داو از انواع چارچوب های تحلیل تکنیکال هست که بر اساس آموخته های شخصی به اسم چارلز هنری داو در مورد عملکرد بازارهای مالی به دست اومده.
همچنین این شخص یکی از بنیانگذاران و ویراستارهای روزنامه وال استریت و بنیانگذار شرکت بورس آمریکا و Dow Jones نیز بوده. بهتره بدونین این شخص در زمان حیات خودش مجموعه ای از مقالات رو از دهه 1900 نوشت که نتیجه این مقالات، نظریه داو شد.
نظریه داو در بازارهای مالی چگونه است؟
همونطور که در ویدیوی نظریه Dow Theory نیز گفتیم، نظریه داو نوعی نظریه مالی هست که در آموزش تحلیل تکنیکال و زیربنای همبستگی شاخص ها در تحلیل تکنیکال محسوب میشه. همچنین تئوری داو این اطلاع رو میده که اگه یکی از میانگین های بازار از سقف مهم قبلی خودش بالاتر بره، بازار در یک روند صعودی قرار می گیره و در این صورت میانگین شاخص های دیگه نیز مثل همین صعود رو تجربه می کنند. یادآوری می کنیم که شما کاربر عزیز می تونین آموزش پرایس اکشن آکادمی ارز سنج رو مشاهده کنین و به صورت حرفه ای به تحلیل بازار بپردازین و به سود های خوبی برسین.
برای مثال اگه میانگین تئوری داو از سقف میانی خودش بالاتر بره، انتظار میره میانگین حمل و نقل داو جونز نیز در یه بازه زمانی مشخص از این حرکت پیروی می کنه. همچنین شما می تونین با استفاده از تئوری داو روند حرکت بازار رو پیش بینی کنین.
همونطور که در بخش قبلی هم گفتیم، نظریه داو توسط شخصی به اسم چارلز هنری داو راه اندازی و معرفی شد. بهتره بدونین این شخص اعتقاد داشت که بازارهای مالی به عنوان کلی معیاری قابل اعتماد برای سنجش شرایط تجارت در اقتصاد هست و افراد این امکان رو دارن تا با تحلیل کلی بازار این شرایط رو به دقت بررسی و جهت اصلی روندهای بازار و همچنین مسیر احتمالی پیش روی هر دارایی رو پیدا کنند. البته توجه داشته باشین که این نظریه در طول تاریخ بیش از 100 ساله ی خودش تغییرات زیادی پیدا کرده.
سیگنال ها و شناسایی روندها:
همانطور که در ویدیوی نظریه Dow Theory چیست؟ نیز گفتیم، یکی از مشکلات تئوری داو تشخیص دقیق تغییر روند هست. همچنین فراموش نکنین که معامله گرانی که با نظریه داو فعالیت می کنند در جهت روند اصلی بازار معامله می کنند. به این ترتیب باید بتونن به صورت دقیق نقطه تغییر جهت بازار رو تشخیص بدن. یکی از روش های اصلی مورد استفاده برای تشخیص تغییر روندها در نظریه داو، تحلیل سقف و کف های بازار هست.
اجزای اصلی تئوری داو کدامند؟
همونطور که گفتیم، نظریه داو به بررسی و پیش بینی قیمت دارایی ها تمرکز داره و شکلی از تحلیل تکنیکال هست که شامل چرخش های بازارهای مالی میشه. همچنین این نظریه شش جزء اصلی داره که به همین منظور ما در این قسمت از مقاله نظریه Dow Theory چیست؟ به بررسی برخی از اجزای اصلی تئوری داو می پردازیم.
• یکی از اجزای اصلی تئوری داو این هست که قیمت تنها چیزیه که بهش احتیاج داریم. بهتره بدونین نظریه داو بر اساس فرضیه بازارهای کارآمد فعالیت می کنه که طبق اون قیمت دارایی ها همه اطلاعات موجود رو شامل میشه. به عبارت دیگه رویکرد نقطه مقابل اقتصاد رفتاری هست.
• یکی دیگه از اجزای اصلی تئوری داو این هست که روندهای بازار از نظر زمانی سه نوع هستن. بازارها روندهای اصلی رو تجربه می کنند که یه سال یا بیشتر طول می کشه، مثل بازار گاوی یا خرسی. همچنین در این روندهای اصلی، روندهای ثانویه وجود داره که در اکثر مواقع برخلاف روند اصلی فعالیت می کنند.
• یکی دیگه از اجزای اصلی تئوری داو این هست که روندهای اصلی شامل سه فاز هستن. در یه بازار صعودی این ها مرحله انباشت، مرحله مشارکت عمومی و مرحله مازاد هستن و در یه بازار نزولی نیز به اون ها فاز توزیع، مرحله مشارکت عمومی و فاز وحشت گفته میشه.
• یکی دیگه از اجزای اصلی تئوری داو این هست که حجم باید روند رو تایید کنه. بهتره بدونین اگه قیمت در جهت روند اصلی حرکت بکنه، حجم باید افزایش پیدا بکنه و اگه خلاف اون حرکت بکنه، کاهش پیدا می کنه. همچنین حجم کم نشونه ضعف در روند هست.
• یکی دیگه از اجزای اصلی تئوری داو این هست که در روندها تا زمانی که یه بازگشت واضح رخ نده، ادامه دارن. همچنین معکوس شدن در روندهای اصلی رو میشه با روندهای ثانویه اشتباه گرفت.
مراحل روند اصلی:
همونطور که در ویدیوی نظریه Dow Theory نیز گفتیم، با توجه به اطلاعات به دست اومده توسط تئوری داو، هر روند اصلی شامل 3 مرحله هست که به همین منظور در این قسمت از معرفی نظریه داو، به معرفی و بررسی مراحل روند اصلی می پردازیم.
• مرحله جمع آوری
یکی از مراحل روند اصلی، مرحله جمع آوری هست. بهتره بدونین نخستین مرحله یه روند اصلی در بازارهای مالی و به خصوص بازار ارزهای دجیتال همیشه با مرحله جمع آوری شروع میشه. به عبارت دیگه سرمایه گذاران بزرگ در یه قیمت مشخصی تصمیم به خرید یا فروش یه دارایی مشخص می گیرن. همچنین این حرکت همیشه در خلاف جهت پیش بینی فعالان و معامله گران بازارها اتفاق می افته
• مرحله مشارکت عمومی
یکی دیگه از مراحل روند اصلی، مرحله مشارکت عمومی هست بهتره بدونین بعد از شروع حرکت قیمت در جهت روند جدید، احساسات مثبتی در بازارهای مالی به وجود میاد که باعث میشه افراد زیادی در جهت روند وارد بازار بشن. این کار باعث میشه تا حرکت قیمت به سمت بالا یا پایین سریع تر اتفاق بیفته.
• مرحله زیاده روی یا ترس
یکی دیگه از مراحل روند اصلی، مرحله زیاده روی یا ترس هست. بهتره بدونین این همون مرحله ای هست که افرادی که احساس می کنند از بازار جا موندن، وارد بازی شده و در محدوده ای که قیمت بیش از حد بالا یا پایین هست وارد معامله میشن، بی خبر از اینکه اینجا همون جایی هست که حرفه ای ها به فکر سیو سود هستن.
بازگشت ها:
بهتره بدونین وقتی که بازار نتونه سقف و قله دیگه ای رو در جهت روند اصلی بازار به وجود بیاره، یه نشونه بازگشت در روند اصلی نشون داده میشه. همچنین برای یه روند صعودی یه بازگشت با ناتوانی در رسیدن به یه قله جدید و به دنبال ناتوانی در ثبت یه قله بالاتر نشون داده میشه.
همچنین در این شرایط بازار از یه دوره کف ها و سقف های پشت سر هم بالاتر به کف ها و سقف های متوالی پایین تر تبدیل شده که ویژگی یه روند اصلی نزولی هست. نکته قابل توجه این هست که در مورد تبدیل روند نزولی به صعودی نیز به همین شکل هست.
جمع بندی و نتیجه:
در ویدیوی نظریه Dow Theory چیست؟ سعی کردیم اطلاعاتی در مورد تئوری داو برای شما ارائه کنیم تا بتونین با نظریه Dow Theory آشنایی داشته باشین و بتونین از این نظریه در تحلیل تکنیکال های خودتون استفاده کنین. همانطور که گفتیم، نظریه Dow Theory نوعی نظریه مالی هست که در بازارهای مالی به خصوص بازار ارزهای دیجیتال مورد استفاده تحلیلگران و معامله گران می گیره و محبوبیت زیادی داره. همچنین اگه دوست دارین تا اطلاعات بیشتری در مورد نظریه داو به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی آموزشی رو مشاهده کنین
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظریه داو واقعا بیس و پایه بازار های مالی و رفتار قیمت هستش و حتما برای کار در این بازار باید اون رو درک کرد