پادکست صوتی "عرضه و تقاضا چیست ؟ مفهوم عرضه و تقاضا به همراه ویدیو"
عرضه و تقاضا چیست؟ مفهوم عرضه و تقاضا چه کاربردی در بازار ارزهای دیجیتال دارند؟ این ویدئو به شما یاد خواهد داد که عرضه چیست؟ و چه تاثیری بر بازار ارزهای دیجیتال دارد و همچنین تقاضا چیست و تاثیر آن بر بازار ارزهای دیجیتال را بررسی خواهد کرد. همه ما این را میدانیم وقتی تقاضا برای خرید یک ارز دیجیتال بیشتر می شود، باعث افزایش قیمت ان ارز در بازار می شود. همچنین با عرضه زیاد یک ارز دیجیتال در صرافی ها خود کار قیمت آن کاهش پیدا خواهد کرد. برای آشنایی کامل با این مفهوم ویدئو را تا انتها ببینید و مطالب مرتبط با آن را که در ادامه توضیح داده ایم را مطالعه کنید.
عرضه و تقاضا چیست و تعریف عرضه و تقاضا به چه شکل است ؟ در این مقاله و ویدیو آموزشی قصد داریم شما رو با یکی از مفاهیم اصلی در اقتصاد و بازار های مختلف آشنا کنیم. مفهومی که نه تنها در بازار ارز های دیجیتال، بلکه در همه بازار هایی که بشه اسم برد، نقش غالب در تعیین قیمت ها و جهت دهی به بازار داره. شاید سابقا تعریف عرضه و تقاضا رو به شکل عامیانه اون از کسانی شنیده باشین ولی در این مقاله قصد داریم این مفهوم اقتصادی مهم رو به شکل تخصصی تر و جامع تر و مشخصا با دیدگاه ارز دیجیتالی، شرح بدیم.
به طور کلی درک مفاهیم و مبانی اولیه در هر حوزه ای، دید کسانی که قصد ورود به اون عرصه رو دارن باز تر می کنه و به فکر شون جهت میده. هر مقدار که به سطح دانش و آگاهی افزوده میشه به همون مقدار هم شانس موفقیت افزایش و ریسک های احتمالی کاهش پیدا می کنه. جهت گیری بازار ارز های دیجیتال هم در خیلی از مواقع تابع قوانین و مفاهیم ساده ای هستش. یکی از مواردی که بازار رمز ارز ها ازش تاثیر می گیره، مقوله عرضه و تقاضا هستش. در این مقاله و البته ویدیو آموزشی ضمیمه شده اون، این مفهوم رو تماما توضیح خواهیم داد و به درک درست و کاملی از این که عرضه و تقاضا چیست، خواهیم رسید. مجددا توصیه داریم که حتما ویدیو آموزشی رو هم ببینید و چنان چه سوال یا نظری هم داشتین در بخش نظرات یا با پشتیبانی آنلاین مطرح کنید.
مفهوم تقاضا چیست ؟
مفهوم تقاضا در بازار چیست ؟ تقاضا یا Demand در بازار به معنای درخواست خریدار و یا مصرف کننده هستش. در تعریف درست تر، به مقدار کالا یا خدمات که خریدار و مصرف کننده در ازای قیمتی مشخص حاضر به خرید اونا هستن، تقاضا برای اون کالا یا خدمات گفته میشه. به طور کلی به ارتباط بین قیمت و مقدار تقاضا، رابطه تقاضا خواهیم گفت. وقتی گفته میشه تقاضا در بازار برای فلان کالا بالاست، یعنی افراد زیادی قصد خرید اون رو دارن. به شکل سنتی همه ما می دونیم که وقتی تقاضا برای خرید کالا یا خدماتی افزایش پیدا می کنه، قیمت اون کالا یا خدمات هم مستعد رشد و افزایش هستش. وقتی تقاضا برای خرید یک دارایی مشخص افزایش پیدا می کنه، می تونه این نکته رو برای فعالان اون بازار نمایان کنه که احتمال افزایش قیمت دارایی مذکور وجود داره و از این جهت مردم برای خرید اون دارایی در تلاش هستن و این کار باعث میشه که تقاضا رو افزایش بدن.
برای همه تحلیل گران بازار، رصد این فاکتور بسیار مهم و حیاتی هستش و از اون برای شفافیت تحلیل های خودشون استفاده می کنن. به عبارتی دیگه، میزان تقاضا، از نقطه نظر روانشناسی بازار هم حائز اهمیته. روان شناسی بازار به بررسی هیجانات و الگو گرفتن از رفتار کاربران در موقعیت های مشابه گذشته می پردازه و طبق اون رفتار کاربران و فعالان بازار رو در موقعیت های مشابه حال و آینده پیش بینی می کنه. البته افزایش تقاضا برای خرید یک دارایی، همواره به این معنی نیست که دارایی مذکور با افزایش ارزش همراه بوده، گاها کسانی در بازار تقاضا رو به شکل کاذب افزایش میدن تا یک سری اهداف رو دنبال کنن. برای مثال با افزایش کاذب تقاضا، قیمت دارایی خودشون رو افزایش میدن و بعد این که دارایی های خودشون رو در قیمت بالا فروختن، بازار رو رها می کنن و افت و گاها سقوط قیمت ها رو می بینیم. در این بین انتشار یک سری شایعات، درخواست های خرید کاذب و .... می تونه فعالان و کاربران رو مجاب به افزایش تقاضا و خرید کنه.
مفهوم عرضه چیست ؟
مفهوم عرضه چیست و چه نقشی در روند های بازار داره ؟ مفهوم عرضه یا Supply در بازار در مقابل مفهوم تقاضا در بازار قرار داره. به طور مشابه، به مقدار کالا یا خدماتی که یک فروشنده در ازای قیمتی مشخص به بازار ارائه میده، عرضه اون کالا یا خدمات گفته میشه. دقیقا عین تقاضا برای عرضه هم رابطه ای مشخص داریم که به صورت رابطه ای بین قیمت و عرضه مشخص میشه و به رابطه عرضه معروف هستش. به شکل سنتی وقتی عرضه کالا یا خدماتی افزایش پیدا کنه انتظار داریم قیمت اون هم با کاهش همراه باشه. برای مثال وقتی می بینید کالایی گران میشه، دولت ها با عرضه بیشتر اون درصدد شکستن وکاهش قیمت بر میان.
البته موضوع رو به این سادگی ها هم نباید ببینیم. توجه کنید وقتی قیمت کالایی افزایش پیدا می کنه، فروشندگان بیشتری علاقه مند به فروش و ارائه میشن. طبیعیه که همه دوست داشته باشن تا کالا و دارایی خودشون رو با قیمت بالا تری بخرن. از همین رو با افزایش شیب نمودار قیمت، شیب عرضه هم افزایش پیدا می کنه و همین افزایش عرضه هستش که در یک جا منجر به توقف رشد قیمتی میشه. چون بالاخره بازار ظرفیت مشخصی داره و در یک نقطه، ظرفیت بازار اشباع میشه. اگر دقت کرده باشید در بررسی تعریف عرضه و تقاضا، مکررا از لفظ قیمت استفاده کردیم.
از همین رو باید بدونیم که حجم عرضه و تقاضا هستش که فاکتور اصلی تعیین قیمت هستش و در اقتصاد، بازار ساز ها دقیقا با دستکاری همین موارد قیمت ها رو جابجا می کنن. همونطور که قبل تر اشاره شد، گاها یک سری از سرمایه دار ها و افراد با نفوذ، با ابزار هایی که در اختیار دارن و با متد های مختلف عرضه یا تقاضای کاذب ایجاد می کنن. در پاراگراف فوق و در بررسی مفهوم تقاضا چیست، متوجه شدیم که تقاضای کاذب چگونه ایجاد میشه و چه هدفی رو دنبال می کنه. به طور مشابه، در بازار میشه عرضه کاذب هم ایجاد کرد. دقیقا با پخش شایعات یا اوردر های فروش کاذب، میشه این جو روانی رو به بازار تزریق کرد که قراره قیمت ها پایین بیاد و فروشنده ها بیشتر شدن. از همین رو سرمایه گذاران خرد هم تحت تاثیر همین جو و از ترس ضرر و از دست دادن سود اقدام به فروش دارایی خودشون می کنن و این رقابت در فروش باعث کاهش قیمت ها میشه و کسانی که قصد خرید با قیمت های پایین تر رو داشتن، به هدفشون میرسن.
در بازار ارز های دیجیتال، عرضه و تقاضا چیست ؟
همونطور که در مقدمه بحث هم اشاره شد، تعریف عرضه و تقاضا در همه بازار ها صدق می کنه و بازار ارز های دیجیتال هم از این قاعده مستثنی نیست. بازار ارز های دیجیتال در چند سال اخیر به شدت گسترش پیدا کرده و در حال حاضر هزاران ارز دیجیتال و ده ها صرافی ارز دیجیتال داریم که روزانه در بستر این صرافی ها میلیون ها دلار رمز ارز معامله و خرید و فروش میشه. در بازار ارز های دیجیتال هم فاکتور عرضه و تقاضا اصلی ترین و قدرتمند ترین عامل تعیین قیمت و جهت دهی به بازار هستش. در بازار ارز های دیجیتال شاهد هستیم که وقتی نهنگ ها و سرمایه داران بزرگ اقدام به فروش ارزر هاشون می کنن، چطور قیمت یک ارز سقوط می کنه و با خریدشون و افزایش تقاضا در بازار، قیمت ها افزایش پیدا می کنه.
تیم های توسعه پروژه های رمز ارزی، تکنیکی دارن با نام به توکن سوزی، در این روش شرکت ارائه دهنده رمز ارز هرز گاهی با سود های حاصله مقداری از توکن های خودش رو خریداری و از دور خارج می کنه. با این روش عرضه اون کوین در بازار کاهش پیدا می کنه و در نتیجه ارزش و قیمت آن ارز هم بالا خواهد رفت. برای مثال صرافی بایننس که ارائه دهنده ارز دیجیتال بایننس کوین هم هست هر چند ماه یک بار، با بخشی از سود خودش مقداری توکن بایننس کوین خریداری می کنه و اون ها رو از بین میبره. بایننس با این کار قصد داره که ارزش کوین های خودش رو در بلند مدت تضمین کنه. بیت کوین به عنوان معروف ترین و با ارزش ترین ارز دیجیتال هم از تکنیک دیگه ای برای مدیریت عرضه استفاده می کنه. شبکه بیت کوین ساز و کاری داره به نام هاوینگ. در ساز و کار هاوینگ که تقریبا هر 4 سال یک بار اجرا میشه، پاداش دهی به ماینر های بیت کوین نصف میشه. با این مکانیزم، عرضه بیت کوین هر 4 سال یک بار به نصف کاهش پیدا می کنه و به همین خاطرم هست که در هر بار هاوینگ شاهد افزایش چشمگیر قیمت بیت کوین بودیم.
در بازار ارز های دیجیتال، شاهد بودیم که در خیلی مواقع نسبت عرضه و به تقاضا بر فاکتور های بنیادین بازار غلبه کرده. اکثر کاربران و فعالان بازار بیشتر تحت تاثیر جو های روانی و سود های کوتاه مدتی هستن تا فاکتور های بنیادی. برای مثال می بینید وقتی شخص معروفی مثل ایلان ماسک برای یک ارز بی پشتوانه مثل دوج کوین توییت میزنه، یک دفعه تقاضا برای این ارز به شدت بالا میره و به طبع اون قیمت ها رشد چشمگیری می کنه. منظورمون اینه که در بازار ارز های دیجیتال، عمدتا افزایش یا کاهش عرضه و تقاضا برای یک رمز ارز بخصوص تابع یک سری اخبار و اظهار نظر افراد مشهور هستش و از همین رو باید این مورد رو در تحلیل هامون مد نظر داشته باشیم.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد یکی از اساسی ترین مفاهیم بازار ها به خصوص بازار ارز های دیجیتال صحبت کردیم. متوجه شدیم که عرضه و تقاضا چیست و تعریف عرضه و تقاضا هم به چه شکلی هستش. بازار سازی با مدیریت عرضه و تقاضا انجام می گیره و اصلی ترین فاکتور تعیین قیمت در بازار یک دارایی بخصوص همین مفهوم هستش. در بحث های روان شناسی تحلیل بازار هم این فاکتور همواره با وزن زیادی مورد توجه قرار می گیره با بررسی روند عرضه و تقاضا، میشه وضعیت بازار رو برای چند وقت آینده پیش بینی کرد. البته مقوله تحلیل خیلی وسیع تر از این چیزا هستش و معیار ها و فاکتور های متعددی داره که مفهوم عرضه و تقاضا فقط یکی از این معیار ها هستش. یک تحلیل زمانی دقیق تر و درست تر از آب در میاد که تحلیلگر بدونه به هر کدوم از معیار ها وزن مناسبی بده و نقشش رو پر رنگ تر و یا کم رنگ تر کنه. در انتها امیدوارم این مقاله براتون مفید بوده باشه و برای اطلاعات تکمیلی تر حتما ویدیو این بخش رو هم ببینید و نظراتتون رو با ما به اشتراک بذارید.
در پایان باید ذکر کنیم در کنار آشنایی با مفاهیمی مثل عرضه و تقاضا در بازار ارزهای دیجیتال باید به تحلیل های تکنیکال هم آشنایی داشته باشین، تا بتونین خرید و فروش ارزهای دیجیتال رو در زمان مناسب انجام بدین. برای این کار ارزسنج اکانت پریمیوم تریدینگ ویو رو بصورت رایگان در اختیار شما قرار داده تا بتونین بهترین تحلیل های ممکن رو روی این چارت انجام بدین و برای استفاده از اون تنها کاری که باید انجام بدین این هستش که ثبت نام در ارزسنج رو انجام بدین و در پنل کاربری تون ازش استفاده کنین. همچنین اگه می خواین بدون انجام تحلیل های تکنیکال نقاط مناسب خرید و فروش ارزهای دیجیتال را پیدا کنین، ارزسنج به شما همیار تریدر رو معرفی کرده که به شما کمک میکنه نقاط مناسب خرید و فروش ارزهای دیجیتال رو با استفاده از اون پیدا کنین.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : ندارد
-
مدت : 10 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد عرضه و تقاضا چیست ؟ مفهوم عرضه و تقاضا به همراه ویدیو