پادکست صوتی "کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ (انواع کیف پول ارز دیجیتال)به همراه ویدیو"
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ در این ویدئو قرار است به شما مفهوم کیف پول ارز دیجیتال را توضیح داده و انواع کیف پول هایی ارز دیجیتال را که می تونین ازشون برای نگهداری رمزارزهای خریداری شده استفاده کنین رو معرفی کردیم. همینطور مطالب تکمیلی و مرتبط با والت ارز دیجیتال چیست را در پایین برای شما ذکر کرده ایم تا بطور کامل با این موضوع اشنایی پیدا کنین.
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ انواع کیف پولهای ارز دیجیتال کدامند؟ بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟ قراره در این مقاله این ها رو براتون در این بخش از مباحث آموزش ارز دیجیتال ارزسنج توضیح بدیم. فناوری بلاکچین (Blockchain) و ارز های دیجیتال (Cryptocurrency) ماهیت کاملا دیجیتالی دارن. به عبارتی شما نمی تونین یک رمز ارز رو به شکل فیزیکی لمس کنین یا تو گاو صندوقی نگه داری کنید. به طور کلی رمز ارز ها، به شکل دیجیتالی و الکترونیکی متولد شدن، به شکل الکترونیکی انتقال پیدا می کنن و همچنین به شکل الکترونیکی و دیجیتالی نگه داری میشن. برای نگه داری ارز های دیجیتال، از یک ابزار دیجیتالی، به نام کیف پول ارز دیجیتال استفاده خواهیم کرد. کیف پول ارز دیجیتال، یک بستر الکترونیکی برای مالکیت دادن به دارایی رمز ارز شما هستش.
در این مقاله قصد داریم در مورد انواع کیف پول ارز دیجیتال صحبت کنیم. بررسی خواهیم کرد که کیف پول های مختلف چه طور عمل می کنن و برای هر فردی چه کیف پول ارز دیجیتالی مناسب هستش. علاوه بر این مقاله، یک ویدیو آموزشی هم برای آشنایی با انواع کیف پول ها در این صفحه دارید که اطلاعات مفیدی در مورد انواع کیف پول ها در اختیارتون خواهد گذاشت. این مقاله رو کامل بخونید و ویدیو آموزشی اون رو هم ببینید و در نهایت نظراتتون رو می تونید در بخش نظرات در انتهای صفحه، با ما به اشتراک بذارید.
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
همونطور که در مقدمه اشاره شد، کیف پول های ارز دیجیتال بستری برای نگه درای ارز های دیجیتال هستن. در این قسمت میخوایم تخصصی تر و علمی تر این قضیه رو بررسی کنیم. ببینیم اصلا یک ارز دیجیتال چطور روی یک کیف پول قرار می گیره و همین طور چه طور منتقل میشه. قبل از ورود به مقوله کیف پول ها، مختصری بحث در مورد مالکیت در بلاکچین خواهیم داشت. ارز های دیجیتال، یک موجودیت فیزیکی نیستن، بلکه کد ها رمز نگاری شده ای هستن که در بستر شبکه بلاکچین قرار گرفتن. وقتی میگیم فلان قدر ارز دیجیتال رو انتقال دادیم، این یک بیان انتزاعی هستش. در بلاکچین چیزی جابجا نمیشه و فقط مالیکت رمز ارز ها هست که بین کاربران مختلف جابجا میشه. کار کیف پول ارز دیجیتال، دقیقا همین مورد هستش. یعنی فرآیند جابجایی مالکیت ها در بلاکچین رو مدیریت کنه. از این پس هر موقع در مورد انتقال ارز دیجیتال صحبت کردیم، در اصل منظورمون جابجایی مالیکت مقدار مشخصی رمز ارز در بلاکچین هستش و انتقال به معنای لغویش مد نظر نیست. خب حالا کیف پول ها این کار رو چه طور و به چه شکلی انجام میدن ؟ برای درک این موضوع مفاهیمی تحت عنوان کلید های عمومی و خصوصی مطرح میشن. در ادامه توضیح میدیم که کلید عمومی و خصوصی چیست و چه نقشی در کیف پول و نگه داری و انتقال دارایی ما دارن. در ویدیویی هم که در ابتدای صفحه دیدید، می تونید اطلاعات خوبی در مورد انواع کیف پول ها کسب کنید.
ویدیوی پیشنهادی: آموزش ساخت کیف پول تراست ولت
کلید عمومی در کیف پول ارز دیجیتال
کل وظیفه یک کیف پول ارز دیجیتال، تولید، نگه داری و استفاده از کلید های عمومی و خصوصی هستش. قطعا با مفهوم شماره حساب بانکی آشنایی دارین، شماره حساب یا شماره کارت بانکی، رشته ای از اعداد هستش که به صورت منحصر به فرد به شما تعلق داره و هر کسی که بخواد مبلغی رو برای شما واریز کنه باید یکی از این شماره ها رو داشته باشه. مفهوم مشابهی در کیف پول های ارز دیجیتال داریم تحت عنوان کلید عمومی (Public key) یا آدرس عمومی. کلید عمومی یا آدرس عمومی همانند شماره حساب، رشته ای از کاراکتر ها هستش که توسط کیف پول شما ساخته میشه و هر کس که بخواد انتقال ارزی به شما انجام بده، باید آدرس عمومی شما رو داشته باشه دقیقا مثل واریز پول به حساب بانکی تون. کلید عمومی یا آدرس عمومی چیز محرمانه ای نیست طبیعتا برای واریز و انتقال ارز لازمه.
کلید خصوصی در کیف پول ارز دیجیتال
در توضیح مفهوم کلید عمومی یا آدرس عمومی، حساب بانکی رو مثال زدیم. دیدیم که شماره حساب به منزله آدرس عمومی هستش و می تونه در اختیار هر کسی جهت واریز و انتقال ارز دیجیتال، قرار بگیره. برای یک حساب بانکی دو پارامتر تعیین کننده داریم. اول شماره حساب که گفتیم شبیه آدرس عمومی هستش و برای واریز پول استفاده میشه و دوم رمز عبور حساب بانکی هستش. رمز عبور در واقع ابزاری برای دسترسی امن به محتوای حساب تون هستش. پر واضحه که هر کس به رمز عبور دسترسی داشته باشه، می تونه به محتویات حساب شما و دارایی های شما هم دسترسی داشته باشه.
در کیف پول های ارز دیجیتال هم دقیقا مفهوم مشابهی داریم، کلید خصوصی (Private key) در کیف پول ارز دیجیتال، به منزله رمز عبور حساب بانکی شماست و ابزاری هستش برای مدیریت و دسترسی به محتویات رمز ارزی کیف پول. به طور کلی با آدرس عمومی یا کلید عمومی در کیف پول ارز دیجیتال، رمز ارز ها به شما انتقال داده میشه و با کلید خصوصی مالکیت شما بر این ارز ها تایید میشه. معمولا برخی افراد مفهوم کلید خصوصی رو با رمز عبوری که برای ورود به کیف پولشون دارن، یکسان تلقی می کنن در صورتیکه این طور نیست. کلید خصوصی مسئول احراز هویت شما در بلاکچین هستش و ماهیت رمز نگاری ریاضی داره و مفهومش خیلی عمیق تر از یک پسورد ساده هستش. کلید خصوصی معمولا از 64 کاراکتر متشکل از ارقام و حروف تشکیل میشه که این تعداد بالای کاراکتر های رشته کلید خصوصی، در جهت افزایش امنیت و سخت تر کردن کار برای هکر ها هستش.
مقاله پیشنهادی: کلید خصوصی(Private Key) چیست؟
کلمات بازیابی در کیف پول ارز دیجیتال
مفهوم دیگه ای داریم در کیف پول های ارز دیجیتال، با عنوان کلمات بازیابی یا seed phrases. ممکنه اتفاقی پیش بیاد که دسترسی به کیف پولتون رو از دست بدید. برای مثال موبایل یا لپ تاپی که نرم افزار کیف پول رو روش نصب کردید، گم بشه یا به سرقت بره. یا اینکه به هر دلیلی نرم افزار رو پاک کرده باشین و دلایل دیگه حالا. در چنین حالتی می تونید دوباره نرم افزار کیف پول رو نصب کنین ولی برای دسترسی به حساب کاربری قبلی تون باید کلمات بازیابی که در بدو ساخت حساب کاربری در کیف پول بهتون داده شده بود رو داشته باشید. زمانی که میخواین برای اولین بار در یک کیف پول ارز دیجیتال حساب کاربری ایجاد کنین، در بدو افتتاح حساب، چند کلمه بازیابی یا seed phrase بهتون داده میشه که باید اونا رو در یک جای امن یادداشت کنین. عبارت های بازیابی در آینده برای بازیابی اکانت شما لازم و حیاتی هستن و اگر اونا رو از دست بدین ممکنه به قیمت از دست دادن دارایی تون تموم بشه.
مقاله تکمیل کننده بخش: عبارت بازیابی Seed Phrase کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
انواع کیف پول ارز دیجیتال
تا اینجا متوجه شدیم که کیف پول های ارز دیجیتال، مسئولیت نگه داری و ذخیره سازی کلید های عمومی و خصوصی ما رو دارن. برای همین کار یعنی نحوه نگه داری کلید عمومی و خصوصی، کیف پول های مختلف، شیوه ها و ساز و کار های متنوعی دارن. در اینجا قصد داریم انواع کیف پول ارز دیجیتال رو بررسی کنیم. به طور کلی کیف پول های ارز دیجیتال رو به 5 دسته تقسیم می کنیم که در ادامه خواهید دید.
1. کیف پول های دسکتاپی :
کیف پول های دسکتاپی که کیف پول های کامپیوتری هم گفته میشه بهشون، نرم افزار هایی هستن که برای نصب روی سیستم عامل های کامپیوتری مثل ویندوز، لینوکس و مک توسعه داده شدن. این مدل کیف پول ها هم عمدتا رایگان هستن و رابط کاربری راحتی دارن. باید توجه داشته باشید که در این کیف پول ها کلید های عمومی و خصوصی شما بر روی سخت افزار کامپیوتر شخصی شما نگه داری میشه و اگر کامپیوتر مورد هک یا نفوذ قرار بگیره ممکنه اطلاعات کلید های شما هم به سرقت بره پس اگر تمایل به استفاده از کیف پول های دسکتاپی دارین باید بدونید که امنیت سیستم شما در واقع امنیت کیف پول شماست.
2. کیف پول های موبایلی :
نرم افزار هایی هستن که روی دستگاه تلفن همراه شما نصب میشن و برای سیستم عامل های موبایلی مثل اندروید یا IOS توسعه داده میشن. در کیف پول های موبایلی عمدتا کلید های عمومی و خصوصی شما روی سخت افزار موبایلتون ذخیره میشه. کیف پول های موبایلی در حال حاضر محبوب ترین و پر استفاده ترین کیف پول های ارز دیجیتال هستن و این امر عمدتا به خاطر رابط کاربری آسان و سهولت دسترسی هستش. از معروف ترین کیف پول های موبایلی می تونیم به تراست ولت، اتمیک ولت، کوینومی و ... اشاره کنیم. اکثرا کیف پول ها موبایلی، نسخه دسکتاپی هم ارائه میدن و همزمان می تونید تو کامپیوتر و موبایل داشته باشین شون به علاوه قریب به اتفاق این کیف پول ها رایگان هستن و برای استفاده نیازی به پرداخت هزینه نیست.
3. کیف پول های آنلاین یا تحت وب :
دسته دیگه ای از کیف پول ها، کیف پول های تحت وب یا آنلاین هستن. این نوع کیف پول ها، آنلاین و به شکل افزونه های وب هستن. کلید های عمومی و خصوصی در این نوع کیف پول ها در بستر سرور های شرکت ارائه کننده کیف پول نگه داری میشه. چون در این چنین کیف پول ها کلید های عمومی و خصوصی، خارج از دسترسه کاربره، امکان ایجاد محدودیت بر دارایی کاربران به خاطر مسائلی مثل تحریم وجود داره. از طرفی کیف پول های تحت وب و آنلاین، بار ها مورد حمله هکر ها قرار گرفتن و دارایی بعضی از کاربرانشون به سرقت رفته. از این رو پلتفرم های کیف پولی تحت وب، به نسبت بقیه از درجه کمتری از امنیت برخوردار هستن. در ویدیو اول صفحه در این باره توضیحاتی ارائه شده و با کیف پول های تحت وب بیشتر آشنا میشید.
4. کیف پول های سخت افزاری :
دستگاه ها و تجهیزات مجزایی هستن که به طور تخصصی به عنوان یک کیف پول ارز دیجیتال ساخته شدن. در کیف پول های سخت افزاری، کلید های عمومی و خصوصی کاربر، روی سخت افزار فیزیکی دستگاه کیف پول قرار می گیره و معمولا دست هکر ها ازش کوتاهه. به همین دلیل کیف پول های سخت افزاری بالاترین امنیت رو بین خانواده کیف پول ها دارن. کیف پول های سخت افزاری بر خلاف بقیه کیف پول ها رایگان نیستن و در بازار قیمتی بین 60 تا 200 یورو دارن. در ویدیو ضمیمه شده این بخش چند نمونه کیف پول سخت افزاری معروف بهتون معرفی شده.
5. کیف پول های کاغذی :
نوع دیگه ای از فرم امن کیف پول های ارز دیجیتال هستش. این کیف پول ها نرم افزار هایی هستن که کلید های عمومی و خصوصی رو بعد از تولید کردن، روی برگه کاغذ چاپ می کنن و بعد این کار از روی حافظه پاک میشه. چون کلید ها در کیف پول کاغذی به شکل دیجیتالی ذخیره نمیشن، از لحاظ امنیت سایبری در درجه بالایی قرار می گیرن. منتهی باید حواستون باشه که برگه کاغذ حاوی رشته کلید های عمومی و خصوصی رو در اختیار کسی قرار ندید.
سخن پایانی
کیف پول های ارز دیجیتال، یک ابزار کلیدی در دنیای ارز های دیجیتال هستن. بدون کیف پول های ارز دیجیتال، مالکیت و انتقال رمز ارز معنا و مفهومی نخواهد داشت. کیف پول ها کلید های خصوصی و عمومی کاربر رو که وسیله ای برای احراز مالکیت و انتقال ارز هستش، تولید و نگه داری می کنن. کلید عمومی همینطور که از اسمش هم پیداست جنبه عمومی داره و به منزله شماره حساب هستش و محرمانه نیست ولی در مقابل کلید خصوصی، مثل رمز عبور می مونه و دسترسی به کلید خصوصی برابره با دسترسی به محتوا و دارایی کیف پول. با انواع کیف پول ها اعم از نرم افزاری، سخت افزاری، تحت وب و ... آشنا شدیم که هر کدوم طرفداران و کاربران خاص خودشونو دارن. امیدوارم این مقاله و ویدیو آموزشی اون براتون مفید بوده. اکادمی ارزسنج در زمینه آموزش ارز دیجیتال در تمامی مراحل همراه شماست.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 9 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد کیف پول ارز دیجیتال چیست؟ (انواع کیف پول ارز دیجیتال)به همراه ویدیو