پادکست صوتی "فناوری ارز دیجیتال چیست؟(بررسی فناوری رمز ارزها)"
- 20:09 1403-09-01
- زمان مطالعه: 8 دقیقه
در مقاله فناوری ارز دیجیتال چیست؟ اطلاعاتی در مورد فناوری رمز ارزها برای شما ارائه می کنیم و به بررسی فناوری بلاک چین، نحوه کار بلاک چین و تفاوت شبکه ارزهای دیجیتال بپردازیم. با توجه به اینکه قراره تا به بررسی فناوری ارز دیجیتال می پردازیم، بهتره ابتدا مقدمه ای در مورد بازار ارزهای دیجیتال داشته باشیم تا بتونین به راحتی مفهوم فناوری ارز دیجیتال رو درک کنین. بهتره بدونین بازار ارزهای دیجیتال یکی از بازارهای مالی هست که در سال های گذشته به دلیل رشدهای قیمتی زیادی که داشت، مورد استقبال خیلی از افراد و سرمایه گذاران قرار گرفت و تبدیل به یکی از محبوب ترین بازارهای مالی شده.
بازار ارزهای دیجیتال همانند سایر بازارهای مالی نوسانات قیمتی زیادی داره که همین موضوع باعث شده تا هیجان این بازار بیشتر بشه، ولی شما می تونین با داشتن دانش و اطلاعات کافی در مورد این بازار سودهای زیادی از همین نوسانات بازار به دست بیارین. به عبارت دیگه یکی از اولین قدم ها برای وارد شدن به بازار ارزهای دیجیتال و به دست اوردن سود زیاد این هست که اطلاعاتی کافی در مورد این بازار داشته باشین و در زمینه آموزش ارز دیجیتال فعال باشین و با اصطلاحات و مفاهیم این بازار آشنایی داشته باشین.
ارز دیجیتال چیست؟
در پاسخ به سوال ارز دیجیتال چیست؟ می تونیم این جواب رو بدیم که ارز دیجیتال شکلی از دارایی یا نوعی پول هست که شکل فیزیکی نداره وقابل لمس نیستن و فقط در فضای اینترنت مورد معامله و استفاده قرار می گیرن. به عبارت دیگه ارز دیجیتال یعنی پولی که در فضای دیجیتالی یا اینترنت مورد معامله قرار می گیرن و ظاهر فیزیکی و قابل لمسی ندارن. جالب اینجاست که بدونین ارزهای دیجیتال به محیط خاصی محدود نمیشن و از هر نقطه جهان میشه تراکنشی بر اساس ارز دیجیتال انجام داد و به صورت الکترونیکی وجود دارن که مبنای اون ها صفر و یک هست.
ارزهای دیجیتال شباهت های زیادی با پول های رایج که ازشون استفاده می کنیم، دارن که یکی از این شباهت ها این هست که ما می تونیم از ارزهای دیجیتال برای پرداخت هزینه خدمات و کالاهای خریداری شده استفاده کنیم و برای دیگران پول بفرستیم. ولی بهتره بدونین ارزهای دیجیتال با وجود شباهت های زیادی که با پول های رایج دارن، تفاوت هایی نیز با این پول ها دارن که باعث میشه تا متمایز بشن. یکی از این تفاوت ها این هست که ارزهای دیجیتال توسط هیچ نهاد یا بانکی صادر نمیشن و به صورت غیر متمرکز فعالیت می کنند و عرضه محدود دارن، در حالی که پول های رایج توسط بانک مرکزی صادر میشن و عرضه محدود ندارن.
فناوری بلاک چین چیست؟
در پاسخ به سوال فناوری بلاک چین چیست؟ می تونیم این جواب رو بدیم که بلاک چین نوعی دفتر کل توزیع شده هست که همه اطلاعات ارزهای دیجیتال در اون ذخیره و نگهداری میشه. به عبارت دیگه فناوری بلاک چین نوعی پایگاه توزیع و پخش داده مبتنی بر اجماع میلیون ها نقطه ی اشتراک هست که به صورت همزمان در اون داده هایی ثبت و بررسی میشن. به این ترتیب میشه با استفاده از فناوری بلاک چین و در عین حال پیچیده به تبادل اطلاعاتی پرداخت. بهتره بدونین از کاربردی ترین فناوری های بلاک چین میشه به ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین اشاره کرد.
به عبارت دیگه فناوری بلاک چین نوعی پایگاه داده یا سیستم ثبت اطلاعات هست که به شکل توزیع شده و غیر متمرکز مدیریت و کنترل میشن. همچنین بهتره بدونین همه بلاک های داده با استفاده از اصول رمزنگاری به شکلی امن به همدیگه متصل میشن و این موضوع باعث میشه تا تغییر، هک یا تقلب در شبکه بلاک چین کار سخت و تقریبا غیر ممکن بشه. جالب اینجاست که بدونین فناوری بلاک چین یا دفتر کل دیجیتال با توزیع غیر متمرکز اطلاعات چارچوب جدیدی از اینترنت رو به وجود اورده که مورد استقبال خیلی از برنامه نویسان و توسعه دهنده های نرم افزار قرار گرفته و محبوبیت زیاد به دست اورده، به طوری که امروزه همه پروتکل و پلتفرم های راه اندازی شده، مبتنی بر فناوری بلاک چین هستن.
ویژگی های ارز دیجیتال:
بازار ارزهای دیجیتال یکی از محبوب ترین بازارهای مالی با مارکت کپ بالا هست که ارزهای دیجیتال زیادی در این بازار وجود دارن. بهتره بدونین ارزهای دیجیتال ویژگی های زیادی دارن که باعث میشه تا محبوبیت اون ها بیشتر بشه. به همین منظور ما در این قسمت از بررسی فناوری ارز دیجیتال، برخی از ویژگی های ارز دیجیتال رو برای شما مورد بررسی قرار می دیم.
• عدم امکان تقلب
یکی از ویژگی های ارز دیجیتال این هست که در ارزهای دیجیتال امکان تقلب وجود نداره که این موضوع باعث میشه تا محبوبیت ارزهای دیجیتال بیشتر بشه. به این ترتیب اگه قرار باشه ارز دیجیتال بیت کوین به کیف پول دیجیتال شما واریز بشه، ممکن نیست که یه رمز ارز دیگه ای به ولت شما واریز بشه، مگه اینکه فرد فرستنده ارز دیجیتال دیگه ای رو به اشتباه به ولت شما انتقال داده باشه.
• انجام سریع نقل و انتقالات
یکی دیگه از ویژگی های ارز دیجیتال این هست که پول یا ارز به صورت سریع و در کمتر از ده دقیقه منتقل میشه و برای اینکه سرعت انتقال از این هم بیشتر بشه باید کارمزد بیشتری پرداخت کنین. بهتره بدونین در بیت کوین هزینه ای برای انجام تراکنش از شما گرفته نمیشه، در حالی که شما در صرافی های مختلف باید کارمزد پرداخت کنین.
• غیر متمرکز بودن
یکی دیگه از ویژگی های ارز دیجیتال این هست که به صورت غیر متمرکز فعالیت می کنند و تحت نظارت و کنترل هیچ نهاد یا مرکزی نیستن. همونطور که گفتیم، ارزهای دیجیتال توسط بانک یا مرجع خاصی صادر نمیشن و مبتنی بر بلاک چین هستن و فعالیت های خودشون رو بر روی بلاک چین انجام میدن.
نحوه کار بلاک چین چگونه است؟
نوبت این رسیده تا در این قسمت از بررسی فناوری ارز دیجیتال، اطلاعاتی در مورد نحوه کار بلاک چین برای شما ارائه کنیم. همونطور که گفتیم، فناوری بلاک چین نوعی پایگاه داده هست که اطلاعات در اون ذخیره و توزیع میشن و شما هر زمان که دوست داشتین، می تونین به این اطلاعات دسترسی داشته باشین. بهتره بدونین بلاک چین یا پایگاه داده فضایی هست برای ذخیره و نگهداری اطلاعات که توسط یه فرد یا سازمانی ایجاد و کنترل میشه. همچنین بلاک چین رو میشه شبکه ای محسوب کرد که عملکردی شبیه پایگاه داده داره ولی مرکزیت خاصی نداره و توسط هیچ نهاد یا مرکزی کنترل و مدیریت نمیشه و به صورت کاملا غیر متمرکز فعالیت می کنه.
جالب اینجاست که بدونین اطلاعاتی که در فناوری بلاک چین ذخیره و نگهداری میشن، تفاوت های زیادی با اطلاعات ذخیره شده در پایگاه های داده نیز دارن. در بلاک چین همه اطلاعات ذخیره شده بین همه کاربران شبکه انتقال ارز دیجیتال به اشتراک گذاشته میشه و این اطلاعات به هیچ عنوان قابل تغییر و یا حذف نیستن. به عبارت دیگه اطلاعات در بلاک چین داخل برخی بلاک ها ذخیره میشن که امکان دستکاری اون ها وجود نداره و این اطلاعات می تونن هر چیزی باشن و تنها به تراکنش ارزهای دیجیتال محدود نمیشن. نکته قابل توجه این هست که هر بلاک علاوه بر اینکه شامل اطلاعات زیادی هست، دارای هش نیز هست.
متمرکز و غیر متمرکز چیست؟
نوبت این رسیده تا در این قسمت از مقاله فناوری ارز دیجیتال چیست؟ اطلاعاتی در مورد مفاهیم متمرکز و غیر متمرکز برای شما ارائه کنیم. اگه در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشین، احتمالا با مفاهیم متمرکز و غیر متمرکز روبرو شده باشین و خواستین که با این مفاهیم اشنا بشین و تفاوت هر کدوم رو بررسی کنین. همونطور که گفتیم، ارزهای دیجیتال شکل مجازی یا دیجیتالی پول های رایج هستن و فقط در فضای اینترنت مورد استفاده قرار می گیرن. همچنین ارزهای دیجیتال با وجود شباهت هایی که با پول های رایج دارن، تفاوت های زیادی نیز با ارزهای دیجیتال دارن که همین موضوع باعث میشه تا ارزهای دیجیتال متمایز بشن.
یکی از تفاوت هایی که ارزهای دیجیتال رو از پول های رایج متمایز می کنه، غیر متمرکز بودن ارزهای دیجیتال هست. غیر متمرکز بودن ارزهای دیجیتال به این معنی هست که توسط هیچ نهاد و بانکی صادر نشدن و تحت نظارت هیچ مرکزی خاص نیستن و به صورت غیر متمرکز فعالیت می کنند. با این حال پول های رایج که از اون ها استفاده می کنیم، توسط بانک ها صادر میشن و تحت نظارت بانک مرکزی قرار گرفتن و به صورت متمرکز فعالیت دارن. به عبارت دیگه ارزهای غیر متمرکز تحت کنترل و مدیریت هیچ نهاد یا بانکی نیست و ارزهای متمرکز تحت نظارت بانک ها هستن و عرضه محدود دارن که همین موضوع باعث میشه تا ارزهای دیجیتال محبوبیت زیادی به دست بیارن.
فناوری هش تراکنش چیست؟
نوبت این رسیده تا در این قسمت از مقاله فناوری ارز دیجیتال چیست؟ اطلاعاتی در مورد فناوری هش در بلاک چین برای شما ارائه کنیم. بهتره بدونین فناوری هش در بلاک چین نوعی فرایند هست که اطلاعات ورودی بلاک چین به حروف و اعداد رمزنگاری شده که دارای طول ثابت هستن تبدیل میشه. همچنین فناوری هش در بلاک چین که از الگوریتم ریاضی استفاده می کنه، یکی از عوامل موثر برای مدیریت بلاک چین در ارزهای دیجیتال هست. جالب اینجاست که بدونین هش کردن یکی از روش ها و راه های تامین امنیت در طور فرایند انتقال پیام هست که این پیام فقط برای گیرنده ویژه ای در نظر گرفته شده.
به عبارت دیگه فناوری هش در بلاک چین یکی از توابع و مکانیسم هایی هست که در سیستم های رمزنگاری اطلاعات مثل بلاک چین در کاربردهای مختلف اهمیت زیادی داره. همچنین در بلاک چین یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده سیستم ها و پروتکل های رمزنگاری هست. بنابراین لازمه تا قبل از اینکه وارد بحث های رمزنگاری و ارزهای دیجیتال بشین، با فناوری هش در بلاک چین اشنایی داشته باشین. همچنین هش در اصل نوعی الگوریتم ریاضی هست که شما می تونین با دادن هر میزان دلخواه به اون از اون خروجی رمزنگاری شده با مقدار ثابتی به دست بیارین.
معرفی انواع شبکه های ارز دیجیتال:
با گسترش بازار کریپتوکارنسی ها، ارزهای دیجیتال زیادی به وجود اومدن که برخی از این ارزها برای خودشون شبکه بلاک چین اختصاصی دارن که هر کدوم به دلیل داشتن ویژگی ها و کاربردهای خاص خودشون، مورد استقبال قرار می گیرن و محبوبیت زیادی به دست میارن. به همین منظور ما در این قسمت از مقاله فناوری ارز دیجیتال چیست؟ به معرفی و بررسی انواع شبکه های ارز دیجیتال بپردازیم.
• شبکه ERC20
یکی از انواع شبکه های ارز دیجیتال، شبکه ERC20 هست. بهتره بدونین شبکه ERC20 شامل قوانینی هست که باید روی یه توکن انجام بشه تا بتونه روی اکوسیستم اتریوم فعالیت بکنه. همچنین شبکه ERC20 شبکه اختصاصی ارز دیجیتال اتریوم هست که شما می تونین برای انتقال سریع ارزهای دیجیتال خودتون از این شبکه استفاده کنین که کارمزدهای نسبتا بالایی نسبت به بقیه شبکه های داره.
• شبکه BEP20
یکی دیگه از انواع شبکه های ارز دیجیتال، شبکه BEP20 هست که شبکه اختصاصی بایننس اسمارت چین هست که از قراردادهای هوشمند و ماشین مجازی اتریوم پشتیبانی می کنه و به همین دلیل مورد استقبال توسعه دهنده های برنامه های غیر متمرکز قرار گرفته.
• شبکه BEP2
یکی دیگه از انواع شبکه های ارز دیجیتال، شبکه BEP2 هست که نوعی استاندارد فنی برای صدور و اجرای توکن در شبکه بایننس چین هست. همچنینن این شبکه مجموعه ای از قوانین هست که برای فعالیت در این سیستم باید توکن ها از این قوانین پیروی کنند.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم تا در مقاله فناوری ارز دیجیتال، اطلاعاتی در مورد فناوری بلاک چین و ارزهای دیجیتال برای شما ارائه کنیم به بررسی ویژگی های ارز دیجیتال و نحوه کار بلاک چین بپردازیم. همونطور که گفتیم، ارزهای دیجیتال نوعی دیجیتالی و مجازی پول های رایج هستن که به صورت غیر متمرکز فعالیت می کنند و روی فناوری بلاک چین راه اندازی میشن. همچنین ارزهای دیجیتال ویژگی های زیادی دارن و همین موضوع باعث میشه تا مورد توجه خیلی از افراد قرار بگیرن و محبوبیت زیادی به دست بیارن.
نظرات کاربران در مورد فناوری ارز دیجیتال چیست؟(بررسی فناوری رمز ارزها)
-
کلا کار ارزهای دیجیتال این بود تمرکززدایی کنن
-
مقاله خوبی بود خسته نباشید
-
مقاله کاملی بود خسته نباشید
در بخش معرفی انواع شبکه می تونستید شبکه های بیشتری هم معرفی کنید