پادکست صوتی "آموزش شبکه مینا MinaProtocol (معرفی شبکه مینا پروتکل)"
آموزش شبکه مینا MinaProtocol؛ در این ویدیو قصد داریم به معرفی شبکه مینا پروتکل بپردازیم و ویژگی های شبکه مینا پروتکل رو برای شما توضیح بدیم. شبکه مینا پروتکل اولین پروژه ای هست که بلاک چین سبک و اندازه ثابت داره. به عبارت دیگه با گذشت زمان حجم بلاک چین تغییری نمی کنه و تقریبا 220 کیلو بایت باقی می مونه. این موضوع باعث میشه تا توان عملیاتی در شبکه بیشتر بشه. این ویدیو رو تا انتها ببینید و با صفر تا صد شبکه مینا پروتکل آشنایی پیدا کنین.
ما سعی می کنیم در ویدیوی آموزش شبکه مینا MinaProtocol، اطلاعاتی در مورد شبکه مینا پروتکل برای شما ارائه کنیم و به بررسی ویژگی های شبکه مینا پروتکل بپردازیم و نحوه کار با شبکه MinaProtocol رو برای شما یاد بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین و بتونین از این شبکه استفاده کنین. بهتره بدونین بازار کریپتوکارنسی ها شامل ارزهای دیجیتال زیادی هست که نوسان قیمتی دارن و به دلیل رشدهای قیمتی زیادی که در سال های گذشته داشتن، مورد استقبال سرمایه گذاران و معامله گران زیادی قرار گرفتن و بازار ارزهای دیجیتال تونسته به یکی از محبوب ترین بازارهای سرمایه با مارکت کپ بالا تبدیل بشه. به این ترتیب شما نیز می تونین وارد بازار ارزهای دیجیتال شده و با خرید و فروش رمز ارزها سود به دست بیارین.
جالب اینجاست که بدونین بازار کریپتوکارنسی ها شامل ارزهای دیجیتال زیادی هست که برخی از اون ها برای خودشون بلاک چین و شبکه اختصاصی دارن که به اون ها کوین گفته میشه و تمامی فعالیت های خودشون بر روی فناوری بلاک چین اختصاصی خودشون انجام میشه. یکی از این رمز ارزها یا کوین ها نیز ارز دیجیتال مینا هست که شبکه اختصاصی خودش رو داره. به شبکه بلاک چین اختصاصی ارز دیجیتال مینا، شبکه MinaProtocol گفته میشه که ویژگی ها و مزایای زیادی به همراه داره و باعث میشه تا کاربران و معامله گران بازار ارزهای دیجیتال زیادی از این شبکه برای فعالیت های خودشون استفاده کنند. همچنین این موضوع باعث شده تا تقاضا برای خرید ارز مینا زیاد بشه و قیمت اون در طول این مدت افزایش داشته باشه.
با گسترش بازار ارزهای دیجیتال، شبکه های بلاک چینی زیادی به وجود اومدن که هر کدوم از اون ها ویژگی ها و کاربردهای زیادی دارن. به همین منظور ما سعی می کنیم در ویدیوی آموزش شبکه MinaProtocol، اطلاعاتی در مورد شبکه مینا پروتکل برای شما ارائه کنیم و به بررسی ویژگی های شبکه مینا پروتکل بپردازیم و نحوه کار با شبکه MinaProtocol رو برای شما یاد بدیم.
شبکه مینا پروتکل چیست؟
اگه در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت داشته باشین، احتمالا اسم شبکه مینا پروتکل رو شنیده باشین و خواستین که اطلاعاتی در مورد این شبکه به دست بیارین و شاید این سوال برای شما نیز پیش اومده باشه که شبکه مینا پروتکل چیست؟ ما می تونیم در پاسخ به این سوال بگیم که شبکه مینا پروتکل اولین پروژه ای هست که بلاک چین سبک و اندازه ثابت داره. به عبارت دیگه با گذشت زمان حجم بلاک چین تغییری نمی کنه و تقریبا 220 کیلو بایت باقی می مونه. این موضوع باعث میشه تا توان عملیاتی در شبکه بیشتر بشه. همچنین پروژه MinaProtocol شامل کدهای وبسایت و کیف پول پروتکل OCaml میشه. نکته قابل توجه این هست که شبکه مینا پروتکل از زمان راه اندازی تاکنون پیشرفت های زیادی داشته و روز به روز در حال توسعه و تکامل هست.
همونطور که در ویدیوی آموزش شبکه MinaProtocol نیز گفتیم، پروژه مینا پروتکل سبک ترین بلاک چین در جهان هست که توسط شرکت کننده ها طراحی و راه اندازی شده و نماد اختصاری ارز دیجیتال بومی این پروژه نیز کوین MINA هست. همچنین هدف از راه اندازی پروژه مینا پروتکل بهینه سازی تمرکززدایی و مقیاس پذیری برای بلاک چین محسوب میشه و تونسته تا الان در این زمینه با موفقیت عمل کنه. بهتره بدونین از زمان معرفی شبکه بیت کوین، یکی از چالش ها و دغدغه های کاربران مشکل مقیاس پذیری شبکه اون بود. به همین دلیل شبکه های بلاک چینی زیادی به وجود اومدن که مشکل مقیاس پذیری رو برطرف کنند. مقاله بلاک چین لایه 1 چیست؟ هم میتونه برای شما مفید باشه.
جالب اینجاست که بدونین پروتکل مینا نوعی شبکه بلاک چین مختصر هست که برای کاهش نیازهای محاسباتی برای اجرای موثرتر Dapp ها یا برنامه های غیر متمرکز راه اندازی شده. همچنین اندازه بلاک چین مینا جوری طراحی شده که علی رغم رشد استفاده ثابت بمونه. علاوه بر این، از نظر امنیت و عدم تمرکز متعادل می مونه. این پروژه در اکتبر 2020 از پروتکل Coda به Mina تغییر نام داد.
ویژگی های شبکه مینا پروتکل چیست؟
همونطور که در ویدیوی آموزش شبکه مینا پروتکل نیز گفتیم، با گسترش بازار ارزهای دیجیتال شبکه های بلاک چینی زیادی به وجود اومدن که هر کدوم از اون ها ویژگی ها و کاربردهای زیادی دارن. به همین منظور ما سعی می کنیم در این قسمت از مقاله شبکه مینا پروتکل چیست؟ به بررسی ویژگی های شبکه مینا پروتکل بپردازیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین و بتونین با این ویژگی ها آشنا بشین.
• سبک بودن
یکی از ویژگی های شبکه مینا پروتکل که باعث میشه تا مورد استقبال معامله گران و کاربران فعال بازار ارزهای دیجیتال قرار می گیره و محبوبیت زیادی به دست میاره این هست که سبک ترین بلاک چین در جهان هست. بهتره بدونین پروتکل Mina سبک هست و به دستگاه هایی که از قدرت محاسباتی متوسط برخوردار هستن این امکان رو میده تا نودهای کامل رو اجرا کنند.
• مقیاس پذیری
یکی از ویژگی های شبکه مینا پروتکل این هست که مقیاس پذیری زیادی داره. بهتره بدونین یکی از مشکلات و چالش های افراد که باهاش دست و پنجه نرم می کنند، مشکلاتی مربوط به مقیاس پذیری شبکه های بلاک چین هست. مینا پروتکل با این هدف راه اندازی شده تا مشکل مقیاس پذیری بلاک چین رو برطرف کنه.
• حل مشکلات
یکی دیگه از ویژگی های شبکه مینا پروتکل که باعث میشه تا محبوبیت زیادی به دست بیاره این هست که در پشت پرده پروتکل مینا ایده ها و اهداف بسیار منحصر به فردی وجود داره و خیلی از مشکلات موجود در بلاک چین های جدید رو برطرف می کنه.
اهداف پروتکل Mina چیست؟
نوبت این رسیده تا در این قسمت از مقاله شبکه مینا پروتکل چیست؟ اهداف پروتکل Mina رو برای شما مورد بررسی قرار بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین. پروتکل Mina نوعی بلاک چین سبک و مختصر هست که برای کم کردن نیازهای محاسباتی برای اجرای بهتر نرم افزارهای غیر متمرکز راه اندازی و ایجاد شده. همچنین این بلاک چین به گونه ای به وجود اومده که اندازه اون با وجود افزایش میزان استفاده و حجم تراکنش های شبکه همواره ثابت و بدون تغییر اندازه باقی می مونه. همچنین این پروتکل اهداف و ایده های زیادی داره و همواره تلاش می کنه تا به اهداف خودش دست پیدا کنه و کاربردهای گسترده تری رو در زمینه بلاک چین داشته باشه و مورد استفاده کاربران بازار ارزهای دیجیتال قرار بگیره و محبوبیت زیادی به دست بیاره.
جالب اینجاست که بدونین پروتکل Mina در حال کار بر روی دسترسی به یه سیستم کارآمد پرداخت توزیع شده هست که به کاربران این امکان رو میده تا پلتفرم رو به صورت مستقیم و درست از همون بلاک اولیه تایید کنند. این مورد در وایت پیپر و نقشه را ارز دیجیتال Mina نیز به اسم بلاک چین مختصر آورده شده. نکته قابل توجه این هست که پروتکل Mina از الگوریتم اثبات رمزنگاری فشرده، غیر تعاملی و سبکی به اسم اسنارک هیچ آگاهی استفاده می کنه. این الگوریتم باعث میشه تاحجم بلاک چین بسیار کم تر از حالت معمولی خودش بشه، چون اطلاعات بسیار کمی در خودش ذخیره و نگهداری می کنه و باعث میشه فضای کمی اشغال بشه. توصیه میکنیم مقاله الگوریتم اجماع در بلاکچین چیست ؟ رو مطالعه کنین
مشترکان پروتکل Mina چه کسانی هستند؟
پروتکل مینا مشترکان زیادی داره که از جمله از این مشترکان می تونیم به تاییدکننده ها، تولید کننده های بلاک و اسناکرها اشاره کنیم. بهتره بدونین تاییدکننده ها با اسناکرها هیچ آگاهی که با تایید اطلاعات اجماع سر و کار دارن، در تعامل هستند و هر کدوم از کاربران پروتکل مینا می تونن به عنوان یه تایید کنند محسوب بشن.
نحوه کار پروتکل مینا چگونه است؟
همونطور که در ویدیوی آموزش شبکه مینا پروتکل نیز گفتیم، نحوه کار پروتکل مینا شبیه بیت کوین هست، ولی از مدل محاسباتی مورد استفاده در شبکه اتریوم نیز استفاده می کنه. از این رو تفاوت بین بیت کوین و مینا در این هست که وضعیت بلاک چین بیت کوین شامل لیستی از کوین های خرج نشده هست، در حالی که وضعیت بلاک چین مینا از موجودی حساب تشکیل شده. از طرف دیگه، بلاک چین مینا از یه اثبات کننده یا یه اسنارکر که معادل استخراج کننده هست، استفاده می کنه تا مطمئن بشه که هر بلاک به وضعیت بلاک چین متعهد هست. به همین دلیل بلاک چین مینا منحصر به فرد میشه و باعث میشه تا محبوبیت زیادی به دست بیاره.
جالب اینجاست که بدونین بلاک چین مینا از پروتکل Ouroboros Samasika استفاده می کنه که نوعی مکانیسم اثبات سهام هست که به صورت ویژه برای شبکه های غیر متمرکز مختصر طراحی و راه اندازی شده و امکان راه اندازی خودکار از یه بلاک اولیه رو برای شبکه بلاک چین فراهم می کنه. نکته قابل توجه این هست که شبکه های مختصر دارای دو عملکرد اصلی هستن که عبارتن از تاییدیه و به روز رسانی. تاییدیه روی اجماع خلاصه وضعیت بلاک چین و بلاک ها تاثیر می ذاره، در حالی که عملکرد به روز رسانی ایجاد تعامل با اجماع و خلاصه زنجیره هست. جدا از این موارد، پروژه مینا از وضعیت اسکن موازی برای بهینه سازی سرعت پردازش تراکنش ها نیز استفاده می کنه. مقاله الگوریتم اثبات سهام چیست؟ هم میتونه در این زمینه برای شما مفید باشه.
همانند سایر شبکه های بلاک چینی، پروتکل مینا بر اساس انجام پرداخت ها عمل می کنه که عملکردهای تراکنشی رو ارائه میده. در عین حال، برخلاف اکثر بلاک چین های دیگه، بلاک چین مینا از چندین مفهوم تراکنش مختلف استفاده می کنه. علاوه بر این، بلاک چین مینا همانند ارز دیجیتال اتریوم از مدلی استفاده می کنه که بر اساس حساب کاربری هست و در این مدل وضعیت بلاک چین به صورت لیستی از همه مانده حساب ها ارائه میشه. نه اینکه لیستی از کوین های مصرف نشده رو نشون بده.
انجام تراکنش ها در شبکه Mina چگونه است؟
در این قسمت از مقاله شبکه مینا پروتکل چیست؟ نحوه انجام تراکنش ها در شبکه Mina رو برای شما مورد بررسی قرار می دیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین. بنابراین، بیایین نگاهی دقیق تر به دوره ای که یه تراکنش طی می کنه تا قبل از ثبت دائمی در شبکه Mina بندازیم.
• اولین مرحله این هست که این فرایند با شروع یه تراکنش توسط کاربرد در شبکه Mina شروع میشه و بعد از اون معامله به ممپول یره. ممپول نیز استخری هست که شامل تراکنش های تایید نشده هست.• در مرحله دوم از تراکنش در شبکه Mina اسنارکرها ساخت SNARKS رو بر عهده می گیرن. بهتره بدونین این روند نیز با انتخاب یه سازنده بلاک برای انجام تراکنش ها در یه بلاک انجام میشه.
• در مرحله سدوم سازنده های بلاک طبق قوانین و قانون های موجود در اکوسیستم مکانیسم اجماع، اسنارک ها رو انتخاب می کنند.
• در مرحله چهارم از تراکنش در شبکه Mina، زمان اون رسیده تا SNARKS رو در یه بلاک قرار بدین، سپس بلاک رو به زنجیره ای اضافی کرده و شبکه رو به روز کنین.
• سپس سانزده های بلاک در بلاک چین مینا Zk-SNARKS پروتکل رو ارتقا میدن.
• در آخر نیز بلاک چدید به طور تغییرناپذیر بخشی از زنجیره میشه و تراکنش انجام میشه.
• جالب اینجاست که بدونین این فرایند شامل کارمزد هست و باید افرادی که در شبکه Mina تراکنش انجام میدن، این کارمزد رو پرداخت کنین. ارز دیجیتال MINA کوین بومی شبکه مینا هست که برای پرداخت کارمزدهای شبکه مینا مورد استفاده قرار می گیره.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در ویدیوی آموزش شیکه مینا، اطلاعاتی در مورد شبکه مینا پروتکل برای شما ارائه کنیم و به بررسی ویژگی های شبکه مینا پروتکل بپردازیم و نحوه کار با شبکه MinaProtocol رو برای شما یاد بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین.
همونطور که گفتیم، شبکه مینا پروتکل اولین پروژه ای هست که بلاک چین سبک و اندازه ثابت داره. به عبارت دیگه با گذشت زمان حجم بلاک چین تغییری نمی کنه و تقریبا 220 کیلو بایت باقی می مونه. همونطور که می دونین یکی از مشکلاتی که کاربران بازار ارزهای دیجیتال باهاش روبرو هستن، مشکلات مربوط به مقیاس پذیری هست که شبکه Mina این مشکل رو برطرف کرده. همچنین اگه قصد دارین تا اطلاعات بیشتری در مورد شبکه مینا به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی آموزشی رو مشاهده کنین.
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد آموزش شبکه مینا MinaProtocol (معرفی شبکه مینا پروتکل)