پادکست صوتی "آربیتراژ چیست؟ کسب سود با آربیتراژ به همراه ویدیو"
بازار ارزهای دیجیتال برای افرادی که دانش خوبی از این حوزه دارند، می تواند بسیار سود بخش باشد. در این ویدئو قرار است در مورد یکی از راه های کسب سود در این بازار یعنی آربیتراژ چیست؟ با شما صحبت کنیم و نحوه انجام ان را به شما توضیح دهیم. همچنین مطالب مرتبط با ویدئو برای آگاهی بیشتر در این زمینه برای شما ذکر شده است.
تعریف آربیتراژ به زبان ساده، استفاده از اختلاف قیمت یک کالا یا جنس برای کسب سود است؛ اما آیا میتوان از این مفهوم در بازار ارزهای دیجیتال استفاده کرد. امروز قصد داریم Arbitrage را که یکی از مفاهیم مهم علم اقتصاد است، بررسی کنیم و راه های کسب درامد از این روش در کریپتوکارنسی ها را شرح دهیم. در صورتی که مایل هستین درک کنین که آربیتراژ چیست؟ این مقاله را مطالعه و ویدیو آموزشی که برای آن قرار داده شده را مشاهده کنین.
همانطور که میدونین راه های زیادی برای کسب درآمد در بازار ارزهای دیجیتال وجود داره از ترید و هولد کردن گرفته تا سرمایه گذاری در حوزه متاورس و NFT و یکی از این راه ها آربیتراژ هستش که در ادامه برای شما در ویدیو کامل توضیح داده شده است.
Arbitrage چیست؟
وقتی که یک کالای یکسان در دو بازار متفاوت با قیمت های مختلفی عرضه شده باشه، میتوان از آربیتراژ استفاده کرد. همونطور که میدونین قیمت در نتیجه کشمکشی که بین خریدار و فروشنده اون کالا وجود داره، مشخص میشه. در صورتی که میزان عرضه و تقاضا برای یک کالا تو بازار های مختلف با همدیگه متفاوت باشه، قیمت اون کالا هم تو این بازار ها متفاوت میشه. بعضی از افراد از فرصت بوجود اومده استفاده میکنن و اون کالا رو با قیمتی ارزان تر خریده و به قیمت بیشتری تو یه بازار دیگه میفروشن.
اگه بخوایم با یه مثال به شکل ساده تری این روش رو توضیح بدیم، میتونیم از خودرو سازی و پیش فروش ماشین های مختلف استفاده کنیم. همونطور که میدونین قیمتی که کارخانه سازنده برای فروش یه خودرو مشخص میکنه، پایین تر از نرخ بازاره. به همین خاطر عده ای از این اختلاف قیمت استفاده میکنن و سود های بالایی رو هم بدست میارن. البته آربیتراژ تو همه ی بازار ها از جمله کریپتوکارنسی ها وجود داره؛ در صورتی که سرعت عمل بالایی دارین، استفاده از آربیتراژ ارز دیجیتال در صرافی های مختلف میتونه سود قابل توجهی رو بهتون بده. در ویدیو آموزشی آربیتراژ چیست؟ به طور کامل این مسئله رو بهتون توضیح دادیم.
مقاله پیشنهادی: ایردراپ چیست؟
آربیتراژ و انواع آن
با توجه به شرایط میتونیم آربیتراژ رو به چند نوع مختلف دسته بندی کنیم. در ادامه مهمترین انواع آربیتراژ را به شما معرفی میکنیم و در مورد هر کدوم توضیحاتی رو بهتون میدیم.
آربیتراژ فاصله ای یا جغرافیایی
وقتی که قیمت ها در مناطق مختلف یک کشور یا جهان متفاوت باشد، آربیتراژ ایجاد شده از نوع مکانی یا جغرافیاییه. برای مثال شهر رفسنجان قطب تولید پسته ایران است و به همین خاطر قیمت پسته در این شهر پایین تره. در صورتی که فردی از رفسنجان پسته بخره و تو شهر دیگه ای که قیمت بالاتره اون رو بفروشه، از این نوع آربیتراژ استفاده کرده. همچنین آربیتراژ طلا و برخی دارایی های مشابه را میتوان در این دسته قرار داد.
آربیتراژ زمانی
این نوع از اختلاف قیمت زمانی اتفاق میفته که قیمت یک دارایی یا سهام به خاطر هیجانات ایجاد شده در بازار، تو کوتاه مدت کاهشی میشه. وارن بافت و پیتر لینچ از جمله سرمایه گذار هایی هستن که از این روش استفاده میکنن. این نوع از آربیتراژ تو ارزهای دیجیتال هم کاربرد داره. مثلا تو سال 2017 بیت کوین از 20 هزار دلار تا 3 هزار دلار ریزش کرد که این اتفاق یکی از بهترین موقعیت های خرید بیت کوین تو چند سال گذشته بوده.
آربیتراژ آماری
مورد بعدی که برای آربیتراز و انواع آن میتوانیم به شما معرفی کنیم، آربیتراز آماری هستش. تو این روش تحلیلگر ها با بررسی آمار های مربوط به سبد های سرمایه گذاری متنوع کسب سود می کنن. این روش داده های آماری بسیار زیادی رو داره و صرفا برای کاهش میزان ریسک ازش استفاده میشه.
آربیتراژ مثلثی
استفاده از این روش بیشتر تو بازار ارز مرسوم هست. تو این روش در ابتدا ارز مورد نظر رو با یه ارز دیگه مبادله و سپس از ارز دوم برای خرید ارز دیگه استفاده میکنیم. به همین دلیله که به این روش آربیتراژ مثلثی گفته میشه. توجه داشته باشین که برای کسب سود از این روش، باید اختلاف قیمت بین ارزها بیشتر از کارمزد های خرید و فروش باشند. از این روش در بازار کریپتوکارنسی ها هم میتوانیم استفاده کنیم.
استفاده از آربیتراژ در ارزهای دیجیتال
حالا که فهمیدیم آربیتراژ چیست؟ و به طور کامل با آربیتراژ و انواع آن آشنا شدیم؛ بهتره بیشتر در مورد استفاده از این روش تو دنیای رمز ارزها توضیح بدیم. توجه داشته باشین که برای استفاده از آربیتراژ در کریپتوکارنسی ها، به یک پلتفرم سریع و مناسب احتیاج دارین. قبلا در مورد صرافی های ارز دیجیتال و انواع اون ها صحبت کردیم. پیشنهاد ما برای آربیتراژ گیری، صرافی های غیر متمرکز است. برترین صرافی های این حوزه وان اینچ، در وای دی ایکس، پنکیک سوآپ، دودو و. . . هستن.
همچنین میتونین از وبسایت Bitsgap که به سایت آربیتراژ معروفه هم برای استفاده از اختلاف قیمت ها بسیار مناسب است. البته استفاده از برخی از خدمات این پلتفرم پولی میباشد؛ البته تو حالت رایگان هم امکانات مفیدی رو بهتون میده که پیشنهاد میدیم بررسیش کنین. یکی دیگه از راه های استفاده از این روش، ربات آربیتراژ است که به شکل اتوماتیک قیمت یک ارز را در صرافی های مختلف بررسی میکند و بعد از انجام محاسبات لازم در مورد سودده بودن اون معامله، از اختلاف قیمت موجود آربیتراژگیری میکنه.
با توجه به اینکه بازار ارزهای دیجیتال در 24 ساعت شبانه روز از 7 روز هفته باز است و تریدر ها بدون هیچ محدودیت زمانی در اون معامله میکنن، استفاده از ربات آربیتراژگیری میتونه حتی موقع خواب هم بهتون سود بده. البته ممکنه که این ربات ها خطا و باگ هم داشته باشن، اما ریسک های بزرگتری تو این روش وجود داره که ترجیح میدیم در مورد اونا باهاتون صحبت کنیم.
ریسک های آربیتراژ
در ادامه مطلب Arbitrage چیست؟ میخوایم ریسک های آربیتراژ در بازار ارزهای دیجیتال رو بهتون معرفی کنیم تا بتونین با دید بهتری در مورد استفاده از این روش تصمیم بگیرین.
1. کارمزد معاملات
یکی از مهمترین فاکتور هایی که قبل از آربیتراژ ارز دیجیتال باید بهش توجه کنین، میزان کارمزد مربوط به هر معامه است. هر صرافی ارز دیجیتال با توجه به سیاست هایی که داره، میزان مشخصی از مبلغ هر تراکنش رو به عنوان کارمزد از شما دریافت میکنه. همچنین شبکه ای که ارز دیجیتال روی اون پیاده سازی شده هم مقدار مشخصی کارمزد به منظور پردازش و تایید تراکنش مورد نظر میگیره.
قبل از استفاده از آربیتراژ ، باید حساب و کتاب کنین که میزان اختلاف قیمت به اندازه ای هست که بعد از کسر کارمزد ها، سود مناسبی کسب کنید یا نه؟
2. تاخیر در انجام معاملات
برای اینکه بتونین سود مناسبی رو با استفاده از این روش بدست بیارین به سرعت عمل بالایی نیاز دارین، اما گاهی اوقات توانایی های معامله گری شما برای کسب سود از این روش کافی نیست. برخی از شبکه های بلاک چینی وجود دارن که سرعت تراکنش ها تو اون ها بسیار پایینه. مثلا بیت کوینی که روی شبکه اختصاصی این ارز قرار گرفته به ده دقیقه زمان برای انتقال نیاز داره. در حالی که برای آربیتراژ باید تو کمترین زمان ممکن معامله خرید و فروش رو انجام بدین، در غیر اینصورت ممکنه سود تون از دست بره و حتی ضرر کنید.
3. خطای انسانی
معامله گر هایی که میخوان از Arbitrage برای کسب سود تو بازار استفاده کنن، تراکنش های بسیار زیادی رو در طول روز انجام میدن. در صورتی که هنگام وارد کردن آدرس کیف پول مقصد اشتباه کنن، تمامی ارزهای دیجیتالشون رو از دست میدن و حسابی ضرر میکنن. از طرف دیگه باید موقع انتخاب شبکه انتقال هم دقت کافی داشته باشن تا هر دو شبکه واریز و دریافت یکسان باشند. به خاطر داشته باشین که تو شبکه بلاک چین، تراکنش ها قابل بازگشت نیست و چنین اشتباهاتی به منزله از دست دادن سرمایه تون هستش.
4. مشکل نقدینگی
از دیگر ایراداتی که میتونیم از آربیتراژ بگیریم، عدم وجود نقدینگی کافی تو صرافی ها است. در صورت بروز این مشکل، معامله گر نمیتونه به موقع ارز رو که خریداری کرده به فروش برسونه. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی، بهتره از صرافی هایی که نقدینگی کافی دارن برای معاملاتتون استفاده کنین.
جمع بندی
یکی از راه های کسب سود تو بازار ارزهای دیجیتال، استفاده از اختلاف قیمت هایی است که در برخی از مواقع بین پلتفرم های معاملاتی مختلف بوجود میاد. به این اختلاف قیمت ها در علم اقتصاد آربیتراژ گفته میشه. مطمئنا بعد از خوندن این مقاله و مشاهده ویدیو آموزشی که براتون گذاشتیم، به طور کامل فهمیدین که Arbitrage چیست و به چه نحوی از ان در بازار ارزهای دیجیتال استفاده میشود؟. امیدواریم که با استفاده از این روش بتونین سود های خوبی رو از کریپتوکارنسی ها بدست بیارین.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 7 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد آربیتراژ چیست؟ کسب سود با آربیتراژ به همراه ویدیو