پادکست صوتی "اصطلاحات کاربردی ارزهای دیجیتال به همراه ویدیو"
اصطلاحات کاربردی ارزهای دیجیتال کدام هستند. یادگیری اصطلاحات کاربردی ارز دیجیتال به شما کمک می کنن زبان و ساز وکار این حوزه را بهتر درک کنید و در هنگام خرید و فروش در یک صرافی داخلی یا خارجی ارز دیجیتال به مشکلی نخورید یا اگه اخباری در این حوزه شنیدید، به راحتی آن را تجزیه تحلیل کرده و درک خوبی از این بازار بدست آورد. این ویدئو اصطلاحات کاربردی در بازار ارزهای دیجیتال را بطور کلی به شما آموزش خواهد داد. همچنین مطالب مرتبط با این ویدئو هم در ادامه برای شما توضیح داده شده اند تا بطور کامل با این مبحث آشنایی پیدا کنید.
دنیای ارز های دیجیتال روز به روز وسیع تر و گسترده تر میشه. هر مقدار که بر دامنه این وسعت افزوده بشه، طبیعتا مفاهیم و اصطلاحات جدیدی هم شکل می گیره. همونطور که هر قدر دامنه لغات شما در یک زبان خارجی بیشتر باشه، بهتر می تونید مکالمه کنید و ارتباط برقرار کنین، در ارز های دیجیتال هم هر قدر بیشتر بر اصطلاحات و مفاهیم تخصصی این حوزه مسلط باشین، ارتباط راحت تری و موثر تری با دنیای جذاب و پرسود ارز های دیجیتال خواهید داشت. در این مقاله یک سری از عناوین و اصطلاحات کاربردی که مرتبا می شنوید رو براتون شرح دادیم که در ویدئو اون ها رو کامل برای شما توضیح دادیم تا به یک دید جامع تر برسید. در ادامه چند مورد از کاربردی ترین و مهم ترین این موارد رو بررسی می کنیم.
اصطلاحات کاربردی ارزهای دیجیتال
در ادامه با مهمترین اصطلاح های ارز دیجیتال و این بازار آشنا خواهید شد که در فایل ویدئویی هم انرا بطور کامل توضح دادیم و توصیه می کنیم حتما اون رو تماشا کنید. می تونید مقاله ارز دیجیتال چیست؟ رو هم برای آشنایی با رمز ارزها مطالعه کنین.
• اسپات (SPOT)
عموما همان عمل خرید و فروش ساده در بازار ارزهای دیجیتال است و قسمت مخصوص خودش رو در صرافی ها به همین اسم(SPOT) داره. وقتی شما سفارشی را برای خرید در یک صرافی فعال میکنید و عمل خرید ارز مورد انجام میشود(بدون ضریب) اصطلاحا معامله اسپات شکل گرفته و ارز دیجیتال مرد نظر در کیف پول شما قرار میگیرد. فروش هم در شکل اسپات دقیقا به روش خرید انجام میشه. شما برای فروش دارایی خودتون در قیمت مورد نظرتون، اقدام به باز کردن سفارش کرده و ارز خودتون رو نقد میکنین.
• فیوچرز (FUTURES)
یکی از مورد بحث ترین اصطلاحات ارزهای دیجیتال محسوب میشه. این قسمت از صرافی هرچند شباهت داره به قسمت اسپات ولی عملی کاملا متفاوته. در فیوچرز ما صاحب دارایی یا ارز مورد نظر نمیشیم، بلکه بر سر دارایی مشخص، در تاریخ مشخص با توافق دو طرف معامله میشه. ولی تعریف فیوچرز در بازار کریپتو متفاوته. در واقع اصطلاح فیوچرز یک روش کسب سود از نوسانات بازاره و خریداران و فروشنده ها بر روی قیمت آینده یک رمزارزشرط بندی میکنن بدون اینکه مالک اون ارز باشن. در این سبک معامله از اهرم یا همان ضریب استفاده میشه.
• ترید و تریدر (Trade and Trader)
ترید به معنای معامله است و تریدر کسی است که معامله انجام میده(معامله گر).
• لوریج یا اهرم (LEVERAGE)
در معاملات زمانی شما از اهرم استفاده می کنین که سرمایه کافی رو ندارین و از معامله خودتون اطمینان دارین و قصد دارین که پول بیشتری رو وارد معامله کنین. اطلاعات بیشتر در ویدئو توضیح داده شده.
• پوزیشن های لانگ و شورت (LONG AND SHORT)
این دوتا کلمه رو خیلی زیاد می شنوید در دنیای ارز های دیجیتال. پوزیشن لانگ برای زمان هایی هست که در جریان صعودی بازار وارد میشیم و قصد داریم از افزایش قیمت ها سود بگیریم. ولی پوزیشن شورت در نقطه مقابل این عمل قرار داره و زمانی استفاده میشه که بخوایم از حرکت نزولی بازار یا به اصطلاح از ریزش قیمت ها سود بگیریم.
• لیکوئید (LIQUID)
در معاملات فیوچرز وقتی که با استفاده از اهرم پوزیشن لانگ یا شورت باز کردیم، چنان چه روند بازار برخلاف پیش بینی ما حرکت کنه، وقتی به نقطه ای رسیدیم که مقدار ضرر ما بیشتر از مقدار سرمایه ای باشه که ما وارد معامله کردیم، اصطلاحا لیکوئید میشیم و تمام پول از بین میره. برای هیمن استفاده از حد ضرر گذاشتن همیشه توصیه میشه. توضیح بیشتر با مثال در ویدئو شرح داده شده.
• حد سود و حد ضرر (TAKE PROFIT AND STOP LOSS)
حد سود و حد ضرر رو معامله گر بر روی چارت قیمتی مشخص میکنه. حد سود رو وقتی قرار میدن که بر اساس تحلیل، پیشبینی میکنن که قیمت به رقم مشخصی خواهد رسید و تصمیم میگیرن با سود مشخصی از اون معامله خارج بشن. و اما حد ضرر. عملی که بدون انجام اون کار اصلال نباید وارد معامله بشین. مخصوصا در معاملات فیوچرز. چون اگر روند قیمتی برخلاف تحلیل شما پیش بره، راه فرار شما از ضرر بیشتر همین حد ضرر میتونه باشه. مثال روی نمودار رو میتونین در ویدئو مشاهده کنین.
• اصطلاح ارز دیجیتال PNL
مقدار سود و ضرر رو در معامله نشون میده و مخفف PROFIT AND LOSS است.
• TARGET
هدف یا تارگت از اسمش مشخصه و درواقع هدف قیمتی رو نشون میده که معامله گر اونو در نظر میگیره.
• مارجین (MARGIN)
این یکی از گنگ ترین اصطلاحات کاربردی ارزهای دیجیتال محسوب میشه. مارجین درواقع به کل سرمایه گفته میشه. مثلا یک نفر میگه که من پنج در صد از مارجینمو درگیر معامله کردم. یعنی پنج درصد از سرمایمو وارد معامله یک رمز ارز مثل ارز دیجیتال بیت کوین کردم.
• ATH (ALLTIME HIGH)
یعنی بیشترین مقدار قیمتی که اون ارز دیجیتال مورد نظر به خودش دیده. برای مثال وقتی میگن ATH بیت کوین هفتاد هزار دلاره، یعنی اینکه بیشترین قیمتی که ارز بیت کوین تجربه کرده، هفتاد هزار دلار بوده.
• PUMP AND DUMP
وقتی که قیمت یک ارز دیجیتال در مدت کوتاهی، افزایش شدید داشته باشه اصطلاح پامپ برای تعریف اون اتفاق استفاده میشه واگر برعکس اون اتفاق بیفته و کاهش قیمت شدید در مدت زمان کوتاه رخ بده، اصطلاح دامپ استفاده میشه.
• تحلیل تکنیکال و فاندامنتال
تعریف ساده این اصطلاحات ارز های دیجیتال این میتونه باشه که وقتی که ما بر روی چارت با استفاده از انواع خطوط و اندیکاتور ها، فقط نمودار قیمتی رو تحلیل می کنیم و به اخبار و اتفاقات بازار اهمیت نمی دیم، اصطلاحا تحلیل تکنیکال انجام دادیم. حالا وقتی که با استفاده از اخبار بازار گذشته، آینده یک دارایی رو پیش بینی می کنیم، اصطلاحا تحلیل فاندامنتال انجام دادیم. مثال های این نوع تحلیل هارو میتونین در ویدئو مشاهده کنین.
• حمایت و مقاوت (SUPPORT AND RESISTANCE)
بر روی چارت نواحی یا خطوطی مشخص میشه که تحلیل گرها مشخص میکنن که این نواحی رو حمایت و مقاومت نامگذاری میکنن. حمایت در پایین چارت قرار میگیره و تغییر یا واکنش قیمت بعد از ریزش رو نشون میده و مقاومت هم برعکس(بعد از افزایش) این عمل هستش.
• عرضه و تقاضا (DAMAND AND SUPPLY)
عرضه همینطور که از اسمش معلومه، جایی گفته میشه که فروشنده ها وجود دارن و تقاضا نواحی قیمتی هست که خریداران وجود دارند. مقاله مفهوم عرضه و تقاضا در بازار ارزهای دیجیتال چیست؟ شما رو با این مفهوم آشنا خواهد کرد.
• پولبک (PULLBACK)
این اصطلاح ارز دیجیتال در تحلیل تکنیکال وقتی به کار برده میشه که قیمت یک خط حمایتی یا مقاومتی رو بشکنه و بعد از نفوذ به طرف درگیر خط، یه حرکت برگشتی به اون خط بزنه(اصطلاحا استراحت میکنه) و بعد دوباره به حرکت خودش ادامه بده. برای فهم بهتر میتونین ویدئو مربوطه رو مشاهده کنین.
• KYC (KNOW YOUR CUSTOMER)
این همون احراز هویت هستش که اکثریت صرافی ها اونو اجباری کردن و موقع ثبت نام از شما درخواست می کنن.
• آلت کوین (ALTCOIN)
این اصطلاح به هر ارز دیجیتالی به غیر از بیت کوین گفته می شود.
• مارکت کپ (MARKETCAP)
یعنی ارزش کل بازار. برای مثال مارکت کپ اتریوم 450 میلیارد دلاره، یعنی این رقم ارزش کل بازار اتریوم این مقدار محسوب میشه. این عدد با ضرب تعداد کوین در گردش بر قیمت هر واحد کوین به دست میاد.
• خرسی یا گاوی (BEARISH AND BULLISH)
این اصطلاحات ارز دیجیتال رو احتمالا بیشتر از هر کلمه دیگری شنیده باشین. وقتی میگیم مثلا قیمت بیت کوین خرسی یا بیریشه، یعنی روند قیمتی بازار نزولی هستش و وقتی میگیم گاوی یا بولیشه، یعنی بازار روند صعودی داره.
• BULL RUN
به یه بازه زمانی میگن که ممکنه سه ماه، شش ماهه، و یا یک ساله باشه که تو اون بازه، بازار معمولا صعودیه. مثلا شخصی یک ارزی رو خریده و میگه که تا پایان بول ران اونو نگه می دارم.
• آلت سیزن (ALT SEASON)
فصل آلت کوین ها به یه بازه ای از بازار ارزهای دیجیتال گفته میشه که در اون بازه، با خروج سرمایه از بیت کوین، و حرکت به سمت یار ارزهای دیجیتال، آلت کوین ها رشد های قیمتی قابل توجی بکنن.
• FOMO
این اصطلاح ارز دیجیتال مخفف fear of missing out هستش که معنی ترس از دست دادن فرصت رو میده. وقتی که قیمت بازار افزایش پیدا میکنه و ما حس می کنیم که از سود این بازار جا موندیم، این حس رو در بازار با کلمه فومو توصیف میکنن. این حس می تونه باعث انجام اعمال غیر معقول و غیر منطقی در بازار و معاملات بشه.
• هولد یا HODL
به معنای نگهداری یک دارایی هستش. اینطور که شما یک ارزی رو خریداری می کنین و بعد از انتقال اون به کیف پول خودتون، اون ارز رو اونجا به مدت نسبتا طولانی نگهداری می کنین به امید اینکه در آینده قراره با رشد همراه باشه. شخص نگهدارنده نیز هولدر نامیده میشه.
• شت کوین (SHITCOIN)
یک اصطلاح غیر رسمی هستش که در بازار کریپتوکارنسی به کوین های بی ارزش با پروژه های بسیار ضعیف گفته میشه. مقاله شت کوین بخریم یا نخریم؟ رو میتونین برای تسلط به این اصطلاح مطالعه کنین.
• توکن و کوین (TOKEN AND COIN)
کوین به ارز های دیجیتالی گفته میشه که شبکه بلاکچین اختصاصی خودشونو دارن (مثل بیت کوین، اتریوم و ترون) و توکن به ارزهایی گفته میشه که بر روی شبکه بلاک چین دیگر کوین ها فعالیت میکنن.
• نهنگ (WHALE)
یکی از معروف ترین اصطلاحات ارزهای دیجیتال محسوب میشه. به اشخاص یا کیف پول هایی که مقدار زیادی از یک رمز ارز رو در اختیار دارن اصطلاحا نهنگ گفته میشه.
• کارمزد تراکنش و گس فی (TRANSACTION FEE AND GAS FEE)
هر شبکه ای یک مقدار مشخص کارمزد رو دریافت میکنه که کارمزد هر شبکه با یکی دیگه متفاوته که گس فی گفته میشه. ترنزاکشن فی هم به مجموعه همه کارمزد ها گفته میشه که شامل گس فی و کارمزد صرافی میشه.
• استیبل کوین(STABLE COIN)
کوین هایی که ارزش شون با یک دارایی ثابت مثل دلار، برابره. مثل تتر (USDT). هدف از ایجاد استیبل کوین ها، محافظت از سرمایه گذاران در برابر نوسانات بازار ارزهای دیجیتال هستش.
• دامیننس(DOMINANCE)
به معنی تسلط بر بازاره. برای مثال وقتی میگیم دامیننس بیت کوین چهل درصده، یعنی چهل درصد کل سرمایه موجود در بازار کریپتو رو بیت کوین در اختیار داره.
• سواپ(SWAP)
دراصطلاحات حوزه ارزهای دیجیتال، به معنی مبادله است. در برخی از پلتفرم ها، امکانی به اسم سواپ وجود داره که شما می تونین یک ارزی رو که دراختیار دارین، با یک رمز ارز دیگه عوض کنین.
کلام آخر:
در این مقاله سعی کردیم شما رو با اصطلاحات کاربردی ارزهای دیجیتال آشنا کنیم. این مفاهیم و اصطلاحات در طول زمان و با افزایش کاربران، به وجود اومدن و ممکنه در آینده نیز اصطلاحات جدیدی با افزایش تنوع تکنیک ها به این دنیای پرتلاطم وارد بشن. مهم نیس که کلمات رو حفظ باشین یا درست تلفظ کنین، مهم اینه که مفهوم صحیحشون رو متوجه بشین تا در مواقع لزوم به درک درستی برسید. همچنین توصیه داریم که حتما ویدیو این بخش رو هم ببینید و سوالات خودتون رو با ما مطرح کنید.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 16 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد اصطلاحات کاربردی ارزهای دیجیتال به همراه ویدیو