پادکست صوتی "شبکه سلر نتورک Celer Network چیست؟ (همه چیز در مورد شبکه سلر نتورک همراه با ویدیو)"
سلر نتورک چیست؟ چه راهکارهایی برای افزایش مقیاس پذیری شبکه اتریوم تا حالا ارائه شده است؟ این ویدئو قرار است شما رو با Celer Network آشنا کرده و اطلاعات لازم در این زمینه را به شما یاد خواهد داد. همچنین مطالب مرتبط با ویدئوی سلر نتورک Celer Network چیست هم در ادامه برای شما ذکر شده اند تا بطور کامل با این پروژه آشنایی پیدا کنین.
در مقاله قصد داریم به شما بگیم که شبکه Celer Network چیست؟ قصد داریم و شما رو با این پروژه و نحوه کار با پروژه سلر نتورک اشنا کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشین تا با پروژه جذاب و عالی Celer Network و خصوصیات این پروژه آشنا بشین. ولی قبل از اینکه وارد بحث اصلی بشیم، باید برخی از مفاهیمی رو با هم بررسی کنیم تا هدف Celer Network رو درک کنین.
با گسترش بازار ارزهای دیجیتال، افراد زیادی پا به این عرصه گذاشتن و اقدام به سرمایه گذاری کردن. همچنین با توسعه این بازار و به وجود اومدن ارزهای دیجیتال متنوع، برخی از مشکلاتی هم در این زمنیه به وجود اومد. به همین منظور پروژه های متعددی ساخته شدن تا این مشکلات رو حل کنند. برخی از پروژه هایی وجود دارن که هدفشون حل مشکل مقیاس پذیری اتریوم هست که به این پروژه ها، پروژه های لایه دوم گفته میشه. در مورد پروژه های لایه دوم ویدیوی کاملی رو در سایت ارزسنج برای شما تهیه کردیم و می تونین برای به دست آوردن اطلاعات در این زمینه، اون ها رو مشاهده کنین تا اطلاعاتتون رو در زمینه پروژه های لایه دوم کامل تر کنین.
راهکارهای متفاوتی تا الان ارائه شده و هر کدوم از این راهکارها، مزایا و معایب خاص خودشون رو دارن. همونطور که می دونین تراکنش ها به طور کلی هم می تونن به صورت آن چین انجام بشن و هم می تونن به صورت آف چین صورت بگیرن. بنابراین وقتی که تراکنش میاد داخل شبکه بلاک چین خودش انجام میشه، به عبارتی گفته میشه که تراکنش به صورت آن چین انجام شده و به تراکنش هایی هم که در خارج از زنجیره بلاک چین خود انجام میشن، تراکنش های آف چین گفته میشه. همونطور که گفتیم، راهکارهای لایه دوم متفاوتی وجود دارن که هر کدوم روش خاص خود رو دارن. پروژه Celer Network هم نمونه از راهکارهای لایه دوم هست که در ادامه به بررسی این راهکار می پردازیم.
شبکه Celer Network چیست؟
در این قسمت از ویدئو و مقاله سلر نتورک چیست؟ به بررسی این پروژه می پردازیم. همونطور که گفتیم، راه حل های لایه دوم زیادی وجود دارن که هر کدوم روشی دارن و بعضی از این راه حل ها هم وجود دارن که از انواع روش ها به صورت ترکیبی استفاده می کنند و تونستن نوعی هم پوشانی رو بین روش های مختلف به وجود بیارن. در پاسخ به سوال پروژه Celer Network چیست؟ می تونیم این پاسخ رو بدیم که شبکه Celer Network به عنوان راهکار لایه دوم برای بلاک چین اتریوم هست، در سال 2018 شروع به کار کرده.
شبکه Celer اگر چه فقط کمتر از سه ساله که به وجود اومده، ولی دستاوردها و پیشرفت های زیادی داشته. بدون شک شبکه Celer در منطقه Red-hot مقیاس لایه دوم هدایت رو بر عهده داره. هدف پروژه Celer Network این هست که برای رفع مشکل مقیاس پذیری، از هر دو روش ساید چین و استید چنل استفاده می کنه. همچنین در شبکه Celer Network راه حل رول آپ هم مورد استفاده قرار می گیره. رول آپ نیز همونطور که در ویدیوهای قبلی گفتیم، راه حلی هست که تجمیع بلاک ها رو انجام میده یا به عبارتی مجموعه بلاک ها رو به صورت تجمیعی ثبت می کرد.
شبکه Celer پیشرفته ترین پلتفرم مقیاس لایه دوم برای ایجاد برنامه های کاربردی بلاک چین سریع، راحت برای استفاده، کم هزینه و ایمن در مقیاس اینترنت هست. همچنین این شبکه توسط کارآفرینان با تجربه و دارای مدرک دکترا از MT، پرینستون، UC برکلی و UIUC تاسیس شد و دارای یه تیم کاملا ستاره ای با سال ها مهندسی، رشد کاربر و تجربه بازاریابی از غول های فناوری مثل گوگل، آمازون، سیسکو، اوراکل و HP هست. علاوه بر این، این شبکه در هسته خود، یه زیرساخت لایه 2 در بلاک چین هست.
محصولات پروژه Celer Network
نوبه این رسیده تا در این قسمت از معرفی پروژه Celer Network، به معرفی محصولات این شبکه بپردازیم. همونطور که گفتیم، شبکه Celer Network به عنوان راهکار لایه دوم برای بلاک چین اتریوم هست، در سال 2018 راه اندازی شده. Layer2.Finance و cBridge یا همون پل بلاک چینی دو نمونه از محصولات پروژه سلر نتورک هستن. همچنین با استفاده از شبکه سلر نتورک این امکان وجود داره که روی بلاک چین دیگه هم بتونیم Dapp ها رو ایجاد کنیم، ولی برای افرادی که می خوان مسائل فنی تر رو هم بررسی بکنند، باید بگیم که در واقع امنیت زنجیره اصلی از طریق Optimistic Rollups تامین میشه و امنیت زنحیره های جانبی هم از طریق زنجیره اثبات سهام فراهم میشه.
Stark Ware نیز که جزو پروژه های ZK-Rollups هست و جزوه پروژه های لایه دوم و یکی از راه حل های خوب برای حل مشکل مقیاس پذیری هست، به عنوان یکی از پشتیبان های پروژه Celer Network محسوب میشه. همچنین همونطور که گفتیم، شبکه Celer نوعی پروژه ای هست که از ترکیب چند تا از روش های لایه دوم استفاده می کنه و اصطلاحا نوعی Hybrids Solutions هست. علاوه بر این، پروژه سلر نتورک نوعی توکن داره به اسم CELR که کل توکن های موجودش 10 میلیارد عدد هست.
ساختار شبکه Celer Network:
به طول کلی پروژه Celer Network می تونه در بین Dapp ها و بلاک چین ها قرار بگیره و در نتیجه تراکنش ها سریع تر و ارزون تر انجام بگیرن. همچنین در ساختار شبکه Celer Network هم چند نوع لایه وجود داره که به این لایه ها cStake گفته میشه. یکی از لایه ها cChanel هست و یکی از لایه های نیز مسیریابی بهینه رو انجام میده و یکی از لایه ها نیز به عنوان COS هست که چارچوب توسعه و زمان اجرا رو برای اپلیکیشن های خارج از زنجیره رو انجام میده.
سایت Celer Network
در این بخش از مقاله معرفی پروژه Celer Network به بررسی سایت Celer Network می پردازیم. برای اینکه بتونین وارد این سایت بشین، باید آدرس سایت یا عبارت Celer.Network رو در گوگل جستجو کنین و وارد سایت بشین. وقتی وارد این سایت بشین، صفحه ای مثل تصویر بالا برای شما نمایش داده میشه که اگه به پایین صفحه بیایین، می بینین که اطلاعاتی در مورد نحوه کارکرد شبکه Celer Network رو برای شما ارائه می کنه و از راهکارهای رول آپ و راهکارهای ساید چین و استید چنل استفاده می کنه.
پروژه سلر نتورک، یک سری اکوسیستم ها رو به عنوان محصولات خودش عرضه می کنه. یکی از این اکوسیستم ها Layer2.Finance هست که کار انتقال دارایی ها رو برای محیط های دیفای راحت می کنه و یکی دیگه از محصولات پروژه سلر نتورک، cBridge هست که اگه شما با مفهوم پل های بلاک چینی آشنا باشین، می دونین که با استفاده از این امکانات شما می تونین دارایی های خودتون رو که بر روی شبکه ای خاص هستن رو تبدیل کنین به یک شبکه دیگه و دارایی هاتون رو در شبکه ای دیگه داشته باشین.
Celer sDKs نیز یکی دیگه از محصولات شبکه سلر نتورک هست که برای توسعه برنامه ها کاربرد داره. بنابراین افرادی که توسعه دهنده هستن، می تونن با سرعت بیشتر و راحتی برنامه های خودشون رو بر روی شبکه Celer Network پیاده سازی کنند و از راهکار لایه دومی بهره ببرن. همچنین این پروژه شریک ها و پشتیبان هایی رو هم داره که برخی از اون ها جزو پروژه های برتر بازار هستن و این یک پشتوانه عالی برای شبکه Celer Network می تونه محسوب بشه.
برخی از شریک های پروژه Celer Network
Nervos Network
یکی از شریک های پروژه سلر نتورک، Nervos Network هست که نوعی شبکه بلاک چین و پلتفرم Dapp هست و با معماری لایه ای ساخته شده. پروژه سلر نتورک با Nervos همکاری می کنه تا ساختار زنجیره ای لایه لایه رو با یه حلقه بازخورد نزدیک اصلاح کنه و چندین مورد اصلی بهینه سازی لایه ای و ترازبندی رابط رو شناسایی می کنه.
SkyDream Technology
شبکه Celer Network یه همکاری استراتژیک با SkyDream Technoligy، یک استودیوی مینی بازی موبایل کاربر فعال روزانه چند میلیون کاربر در سیستم عامل هایی مثل فیسبوک و WeChat و.. ایجاد می کنه. این مشاکرت بسیاری از بازی ها و کاربران محبوب SkyDream Technology رو به سمت برنامه بازی CelerX eSport میاره.
DFINITY
یک سیستم بلاک چین عمومی هست که پروتکل های اون یک کامپیوتر بلاک چین مجازی قابل اعتماد تولید می کنه که در بالای شبکه همتا به همتا کار می کنه و نرم افزار بر روی اون نصب میشه و می تونه در حالت ضد دستکاری قراردادهای هوشمند کار کنه. همچنین شبکه Celer Network پشتیبانی کامل قرارداد هوشمند رو به عنوان اولین راه حل مقیاس خارج از زنجیره در پلتفرم DFINITY پیاده سازی کرده.
نحوه استفاده از امکانات سایت Celer Network
در این قسمت از معرفی و آموزش سایت Celer Network، نحوه استفاده از امکانات این سایت رو برای شما بررسی می کنیم. پروژه Celer Network در زمینه پل بلاک چین هم محصول cBridge رو داره که توکن هایی رو که بر روی شبکه های خاصی قرار دارن رو میاره به شبکه های دیگه و به عبارتی کار انتقال توکن ها رو انجام میده، ولی تفاوت هایی با پل های بلاک چینی دیگه داره که یعنی همه تبادلاتی که در اینجا اتفاق میفته، به صورت بی واسطه انجام میشه و برخی از نودهای مستقل با بیشترین سرعت و کمترین کارمزد، فرایند تبدیل شبکه ها رو انجام میدن.
شبکه ها و لایه هایی که تحت پوشش cBridge هستن، اتریوم، بایننس اسمارت چین، اوکی اکسنچ و شبکه هکو، آوالانچ و فانتوم هستن و حتی این مکانیسم، راهکارهای لایه دومی آربیترم، Optimistic رو هم پشتیبانی می کنه که مزیت جالب این مکانیسم محسوب میشه. برای اینکه بتونین از این محصول استفاده کنین، روی باید روی گزینه Transfer کلیک کنین. برای عبور از این مرحله نیز باید کیف پولتون رو به این شبکه سایت متصل کنین.
بعد از اینکه کیف پولتون رو به این سایت متصل کردین، می تونین کار تبدیل شبکه توکن هاتون رو انجام بدین. اینجا شاید براتون سوال پیش بیاد که نحوه کارش چجوریه؟ می تونیم در پاسخ به این سوال بگیم که کارکرد این سایت خیلی راحته و کاربر بعد از اینکه کیف پولش رو به این سایت متصل کرد، دارایی خودش رو به گره ای که نقدینگی داره ارسال می کنه و از اونجایی که گره نقدینگی کافی رو داره، دارایی کاربر رو به آدرس خودش در شبکه ارسال می کنه. البته تابعی هم وجود داره که قراردادهایی هوشمندی رو که تراکنش ها رو مدیریت می کنند، در بر می گیره و نیازی به وجود اعتماد بین فرستنده و گیرنده نیازی نیست. به عبارتی کل این فرایند رو یک قرارداد هوشمند مدیریت می کنه و کار انتقال نقدینگی ها رو انجام مدیریت می کنه. البته هزینه ای هم برای این کار گرفته میشه که این هزینه توسط گره تعیین میشه و چیزی بین 0.04 و 0.1 درصد تراکنش هست.
نکته قابل توجه در فرایند تبدیل شبکه ها:
نکته قابل توجهی وجود داره که باید در حین فرآیند تبدیل شبکه توکن مورد نظرتون، باید مورد توجه قرار بدین. به همین منظور ما در این قسمت از آموزش سایت Celer Network، این نکته رو برای شما توضیح می دیم. نکته قابل توجه این هست که باید شبکه ای که برای انتقال توکن از کیف پولتوت به این سایت رو انتخاب می کنین، با آدرس این سایت یکسان باشه.
بنابراین باید شبکه انتقالتون توکن از کیف پولتون رو باید روی شبکه ای که در سایت Celer Network تعیین کردین، انتخاب کنین. برای مثال اگه شبکه ای که در این سایت انتخاب کردین، اتریوم مین نت باشه، باید شبکه انتقالتون رو هم روی این شبکه قرار بدین و حواستون باشه که این شبکه ها با هم تفاوتی نداشته باشن. پس برای شروع کار تبدیل، توجه به این نکته الزامی هست.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در مقاله و ویدیوی سلر نتورک چیست؟ شما رو با شبکه سلر نتورک اشنا کنیم. همچنین در این مقاله شما رو با برخی از پشتیبان های این شبکه اشنا کردیم و نحوه تبدیل شبکه توکن ها خودتون رو به شبکه دیگه رو آموزش دادیم. همونطور که گفتیم، بکه Celer پیشرفته ترین پلتفرم مقیاس لایه دوم برای ایجاد برنامه های کاربردی بلاک چین سریع، راحت برای استفاده، کم هزینه و ایمن در مقیاس اینترنت هست. علاوه بر این، می تونین نحوه کار با سایت Celer Network رو با مشاهده این ویدیو، به طور کامل یاد بگیرین.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 10 ساعت
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد شبکه سلر نتورک Celer Network چیست؟ (همه چیز در مورد شبکه سلر نتورک همراه با ویدیو)