پادکست صوتی "شبکه سولانا چیست؟(ویدیوی بررسی شبکه بلاک چین Solana)"
شبکه سولانا چیست؟بررسی شبکه بلاک چین Solana، در این مقاله ما سعی کردیم، اطلاعاتی در مورد شبکه سولانا، ویژگی های شبکه سولانا و نحوه کار در این شبکه را برای شما ارائه کنیم و همانطور که گفتیم این شبکه نوعی بلاکچین هست و توان تراکنش در حدود 50000 در ثانیه داره و نحوه استخراج در اون از راه استکینگ هست که در متن مقاله نحوه استیک کردن توکن سولانا هم توضیح داده شده.
ما سعی می کنیم در ویدیوی معرفی شبکه سولانا، اطلاعاتی در مورد شبکه سولانا، نحوه کار شبکه Solana و ویژگی های شبکه سولانا برای شما ارائه کنیم. اگه شما نیز یکی از فعالان بازار ارزهای دیجیتال باشین، می دونین که اگه از نحوه فعالیت در این بازار آشنایی نداشته باشین، انجام تراکنش ها برای شما گیج کننده میشه.
یکی از چالش ها و دغدغه هایی که معامله گران زیادی رو درگیر خوش کرده، انتخاب نوع شبکه انتقال ارز دیجیتال هست. همونطور که می دونین امروزه هزاران ارز دیجیتال جدید وارد بازار شدن که خیلی از اون ها از بلاک چین های اختصاصی استفاده می کنند. بنابراین انتخاب شبکه برای انتقالات ارز دیجیتال از اهمیت زیادی برخوردار هست.
بعد از به وجود اومدن فناوری بلاک چین و بعد از ایجاد بیت کوین، کاربردهای مبتنی بر این فناوری ها روز به روز زیادتر شده و در حال افزایش هست. بهتره بدونین که در ابتدا بلاک چین بیت کوین با ویژگی کلیدی غیر متمرکز بودن، مطرح شد. بعدا نیز اتریوم با معرفی بلاک چین خودش که توانایی پشتیبانی از قراردادهای هوشمند رو داشت، مسیر جدیدی رو برای اینده این تکنولوژی هموار کرد.
همچنین بعد از این پروژه ها نیز، ارزهای دیجیتال دیگه ای به وجود اومدن، ولی بعضی از این رمز ارزها با ویژگی های خاصی که در شبکه خودشون داشتن، مورد استقابل قرار گرفتن و محبوبیت زیادی به دست اوردن. سولانا نیز یکی از همون ارزهای دیجیتال منحصر به فرد هست که محبوبیت زیادی داره.
سولانا یه شبکه بلاک چین در حال رشد و توسعه هست که روزانه علاقه مندان زیادی رو به سمت خودش جذب می کنه. همچنین مثل خیلی از شبکه های دیگه، بلاک چین سولانا تلاش می کنه تا مشکلات مقیاس پذیری و کندی پردازش تراکنش ها رو برطرف بکنه، مشکلی که شبکه های نسل اول و دوم بلاک چین مثل اتریوم رو دچار مشکل کرده.
اگه می خواهین اطلاعاتی در مورد شبکه سولانا به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی معرفی شبکه سولانا رو مشاهده کنین تا اطلاعاتی در مورد نحوه کار شبکه Solana و ویژگی های شبکه سولانا به دست بیارین. شما کاربر عزیز برای داشتن اطلاعات بیشتر در زمینه ی ارزهای دیجیتال می تونید به صفحه آموزش ارزدیجیتال در سایت ارزسنج مراجعه کنید.
شبکه سولانا چیست؟
در پاسخ به سوال شبکه سولانا چیست؟ می تونیم این جواب رو بدیم که شبکه سولانا نوعی بلاک چین هست که برای پشتیبانی از اپلیکیشن های غیر متمرکز یا Dapp در مقیاسی بسیار بزرگ به وجود اومده و توان عملیاتی 50 هزار تراکنش در ثانیه و زمان بلاک 400 میلی ثانیه رو داره.
همچنین شبکه سولانا به دلیل داشتن سرعت بالا و هزینه تراکنش های پایین، یکی از رقیب های اصلی اتریوم شناخته میشه. به عبارت دیگه سولانا از تعداد زیادی اپلیکیشن های غیر متمرکز پشتیبانی می کنه و دچار کاهش سرعت یا هزینه بالای تراکنش نمیشه. ولی بهتره بدونین که شبکه اتریوم با این مشکل مواجه هست.
بلاک چین سولانا نوعی شبکه بلاک چین هست که بر روی تراکنش های سریع تر و توان عملیاتی بالا تمرکز داره. همچنین شبکه Solana نوعی بلاک چین تک زنجیره ای مبتنی بر پروتکل اثبات سهام نمایندگی شده هست که تلاش می کنه تا مقیاس پذیری در شبکه رو بدون اسیب به تمرکززدایی یا امنیت به وجود بیاره.
بهتره بدونین که ریشه اصلی راه حل مقیاس پذیری بلاک چین سولانا، به کارگیری یه ساعت غیر متمرکز به عنوان اثبات تاریخچه هست. بلاک چین Solana نوعی بلاک چین ارز دیجیتال هست که از قراردادهای هوشمند و برنامه های غیر متمرکز پشتیبانی می کنه و با استفاده از الگوریتم اثبات سهام با کمترین موانع ورودی به دنبال به حداکثر رسوندن بازدهی و کارایی شبکه خود هست.
همچنین پردازش در بلاک چین سولانا به صورت 50 الی 60 هزار تراکنش در ثانیه و با محدودیت بیش از 70 هزار تراکنش انجام میشه. بهتره بدونین که بلاک چین Solana بدون کاهش امنیت و تمرکززدایی، تلاش می کنه تا مقیاس پذیر باشه و با پشتیبانی از نرم افزارهای بلاک چینی با سرعت بالا، در سطح بین المللی اقدام کنه. به عبارت دیگه، شبکه سولانا می خواد تا با این کار با سیستم هایی مثل پی پال یا ویزا رقابت داشته باشه.
تاریخچه شبکه Solana:
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه سولانا نیز گفتیم، بلاک چین Solana در سال 2017 توسط شخصی به نام آناتولی یاکوونکو تاسیس و راه اندازی شد. یاکوونکو کمی بعد از راه اندازی بلاک چین سولانا، با همکاری گرگ فیتزجرالد و استفن آکریج که قبلا با اون ها در کوالکام کار می کرد، شرکتی رو تاسیس کرد که امروز اون رو به اسم سولانا لبز یا Solana Labs می شناسیم.
همچنین آناتولی در طراحی سیستم های توزیع شده و الگوریتم های فشرده سازی نیز تجربه و دانش خیلی زیاد داره و قبل از اینکه بر روی بلاک چین Solana فعالیت خودش رو شروع بکنه، با شرکت های بزرگی مثل Qualcomm و Dropbox نیز همکاری می کرد که بعدا با همکاران خودش در این شرکت ها، شروع به ساخت بلاک چین سولانا کردن.
یاکوونکو با همکاری آکریج، فیتزجرالد و گروهی از متخصصان قبلی اپل و کوالکام، شروع به راه اندازی و تاسیس پروژه لوم کردن. سپس بعد از مدتی با توجه به اینکه دوست نداشتن نام پروژه اون ها با لوم نتورک که پروژه لایه دوم دیگه روی اتریوم هست، اشتباه گرفته بشه، اسم اون رو تغییر دادن و اسم سولانا رو برای اون انتخاب کردن. بهتره بدونین که هم اکنون یاکوونکو به عنوان بنیانگذار و مدیر عامل شرکت سولانا لبز فعالیت می کنه و اریک ویلیامز نیز به عنوان یکی دیگه از بنیانگذاران بلاک چین Solana، مدیر ارشد بخش علمی سولانا لبز هست.
تیم توسعه دهنده بلاک چین Solana در طول برنامه های تامین بودجه 3 ماهه خودشون، مبلغی در حدود 20 میلیون دلار از طریق فروش توکن های خودشون سرمایه به دست اوردن. سپس این شبکه در سال 2020 نسخه بتای شبکه اصلی خودش رو راه اندازی کرد و بعد از مدتی موفق شد در طول مزایده عمومی خود در پلتفرم کوین لیست، 1.76 میلیون دلار سرمایه به دست بیاره.
نحوه کار شبکه Solana چگونه است؟
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه Solana نیز گفتیم، نحوه کار شبکه Solana پیچیدگی های زیادی داره و بهتره بدونین که این شبکه به جای اینکه از الگوریتم اثبات کار استفاده بکنه، از الگوریتم اثبات سهام استفاده می کنه و در این الگوریتم ها رسیدن به اجماع برخلاف الگوریتم اثبات کار به وسیله اعتبارسنج ها انجام میشه.
برای مطالعه در مورد الگوریتم اثبات کار به مقاله ای که به همین نام در سایت ارز سنج موجود هست مراجعه کنید.به این ترتیب کسی که به عنوان گره در شبکه کار می کنه، به استیک کردن ارزهای دیجیتال خودش نیاز داره. با انجام این کار شما می تونین در فرایند ساختن بلوک ها سهم داشته باشین و پاداش به دست بیارین.
همچنین چیزی که به عنوان ماینینگ شناخته میشه، در شبکه سولانا معنی نداره. شبکه سولانا نسل سوم بلاک چین POS هست و این شبکه یه راه حل منحصر به فرد ایجاد یه سیستم بدون اعتماد برای مشخص کردن زمان یه تراکنش رو ارائه می کنه که بهش الگوریتم اثبات تاریخ یا POH گفته میشه. همچنین حفظ ترتیب تراکنش ها در ارزهای دیجیتال نیز بسیار اهمیت داره.
برای مثال بیت کوین این کار رو با بسته بندی تراکنش ها در بلوک هایی با یه برچسب زمانی انجام می کنه. بهتره بدونین که بلاک چین سولانا به این دلیل از الگوریتم اثبات سهام استفاده می کنه که بتونه بازدهی زیادی داشته باشه.
به عبارت دیگه استفاده از الگوریتم اثبات سهام POS در بلاک چین سولانا باعث میشه که در هر ثانیه بین 50 تا 65 هزار تراکنش انجام بشه. همچنین ارز دیجیتال سولانا در مقایسه با دو ارز دیجیتال دیگه مثل اتریوم و بیت کوین از یه بلاک چین مستقل استفاده می کنه و فعالیت خودش رو به بقیه زنجیره ها نمیده.
علاوه بر این، نحوه کار شبکه Solana جوری هست که از همه نودهای اون برای فعالیت استفاده میشه و برخلاف بقیه ارزهای دیجیتال که اساس کار اون ها بر الگوریتم اثبات سهام هست، برای تبدیل شدن به نود نیازی به حداقل استیک نداره. برای مطالعه در مورد الگوریتم اثبات سهام به مقاله ای که به همین نام در سایت ارز سنج هست می تونین مراجعه کنید.
ویژگی های شبکه سولانا چیست؟
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه Solana نیز گفتیم، با گسترش بازار ارزهای دیجیتال، شبکه های بلاک چین زیادی به وجود اومدن که هر کدوم به دلیل داشتن ویژگی ها خاص خودشون، مورد استقبال و محبوبیت قرار گرفتن. بلاک چین سولانا نیز ویژگی های زیادی داره که در این قسمت برخی از ویژگی های شبکه سولانا رو برای شما توضیح می دیم.
• کارمزد پایین
یکی از ویژگی های شبکه سولانا، کارمزدهای پایین در این شبکه هست. به عبارت دیگه کارمزد تراکنش های انجام شده در بلاک چین Solana بسیار پایینه و این شبکه به ازای هر تراکنش چیزی حدود 0.00025 دلار کارمزد می گیره که برای هر یه میلیون تراکنش حدود 250 دلار کارمزد دریافت می کنه.
• مقیاس پذیری
یکی دیگه از ویژگی های شبکه سولانا، مقیاس پذیری اون هست. منظور از مقیاس پذیری در حوزه ارزهای دیجیتال، ارائه راهکار برای حذف کردن مشکلات و ایرادادت شبکه هست. همچنین یکی از جذاب ترین راهکاری که شبکه Solana ارائه می کنه، سرعت بالای اون و پشتیبانی از بیش از 50 هزار تراکنش در ثانیه هست.
• پاداش
یکی دیگه از ویژگی های شبکه سولانا، داشتن قابلیت استیکینگ هست. استیکینگ نیز به این معنی مسدود کردن توکن ها در کیف پول هست. بنابراین شبکه سولانا به کاربرانی که رمز ارز این شبکه رو به مدت طولانی نگهداری کنند، این اجازه رو میده تا با استیک کردن توکن های خودشون، پاداش به دست بیارن.
امنیت شبکه سولانا چگونه است؟
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه Solana نیز گفتیم، شبکه سولانا ترکیبی منحصر به فرد از مکانیزم های اثبات تاریخ یا POH و اثبات سهام یا POS هست. بهتره بدونین که الگوریتم اثبات تاریخ مولفه اصلی شبکه سولانا هست، چون مسئولیت پردازش معامله ها رو بر عهده داره.
همچنین الگوریتم POH عملیات موفقیت امیز و زمانی رو که با انجام اون ها گذرونده رو ثبت می کنه و از ماهیت بی اعتماد بلاک چین اطمینان حاصل می کنه. الگوریتم اثبات سهام نیز به عنوان ابزاری برای نظارت بر فرایندهای الگوریتم POH مورد استفاده قرار می گیره و اعتبار هر دنباله بلوک ساخته شده توسط اون رو تایید می کنه. بنابراین ترکیب این دو الگوریتم شبکه سولانا رو به یک پدیده منحصر به فرد در فناوری بلاک چین تبدیل می کنه که از امنیت بالایی برخوردار هست.
توکن SOL چیست؟
توکن SOL رمز ارز بومی شبکه سولانا هست که به عنوان نوعی توکن کاربردی مورد استفاده قرار می گیره. همچنین کاربران برای پرداخت کارمزد تراکنش هاشون در شبکه Solana و در زمان انتقال یا تعامل با قراردادهای هوشمند به توکن SOL نیاز دارن. همچنین بهتره بدونین که شبکه سولانا توکن SOL رو به عنوان بخشی از مدل ضد تورمی خودش می سوزونه و به عبارتی از برای همیشه اون ها رو از بین می بره.
علاوه بر این، دارندگان توکن SOL این امکان رو دارن که نقش اعتبارسنج رو هم در شبکه سولانا داشته باشن. بهتره بدونین که همانند بلاک چین اتریوم، شبکه Solana نیز به توسعه دهنده ها این امکان رو میده تا قراردادهای هوشمند خودشون رو به وجود بیارن و پروژه های مبتنی بر بلاک چین رو بسازن. برای آشنایی با نحوه استکینگ در تراست ولت به مقاله مربوط با همین نام می تونین مراجعه کنید.
استیک کردن سولانا چگونه است؟
همونطور که در ویدیوی معرفی شبکه سولانا نیز گفتیم، این شبکه از قابلیت استیک کردن بر اساس گواه سهام برخوردار هست. بهتره بدونین که پردازش تراکنش ها و اجرای شبکه توسط تایید کننده ها انجام میشه. تایید کننده ها نیز بر اساس تعداد توکن SOL استیک شده، انتخاب میشن. به این ترتیب تایید کننده ای که توکن استیک شده بیشتری داشته باشه، شانس بیشتری برای ورود اطلاعات به شبکه سولانا رو داره و به عنوان پاداش، توکن SOL رو به دست میاره.
همچنین تاییدکننده ها برای به دست اوردن پاداش، اقدام به تشویق و ترغیب بقیه دارنده ها توکن SOL می کنند تا توکن های خودشون رو استیک کرده و به اون ها تحویل بدن و وارد بازی برد برد بشن، جوری که انتخاب شدن تاییدکننده ها بیشتر میشه و دارندگان توکن SOL هم پاداشی بابت استیک کردن به دست میارن.
نحوه استیک کردن توکن SOL چگونه است؟
همونطور که گفتیم، شما می تونین توکن های سولانا رو در شبکه Solana استیک کنین و بابت این کار پاداش به دست بیارین. برای استیک کردن کافیه چند مرحله رو طی کنین که در ادامه هر کدوم از این مراحل رو برای شما توضیح می دیم تا بتونین توکن های خودتون رو استیک کنین.
• انتقال توکن SOL به کیف پول های پشتیبانی کننده
• ایجاد یه حساب استیک و اتصال اون به کیف پول
• انتخاب یه تایید کننده به عنوان نماینده
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در ویدیوی معرفی شبکه Solana، اطلاعاتی در مورد شبکه سولانا، ویژگی های شبکه سولانا و نحوه کار شبکه Solana برای شما ارائه کنیم. همونطور که گفتیم، شبکه سولانا نوعی بلاک چین هست که برای پشتیبانی از اپلیکیشن های غیر متمرکز یا Dapp در مقیاسی بسیار بزرگ به وجود اومده و توان عملیاتی 50 هزار تراکنش در ثانیه و زمان بلاک 400 میلی ثانیه رو داره. همچنین اگه می خواهین اطلاعاتی بیشتری در مورد شبکه سولانا به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی معرفی شبکه Solana رو مشاهده کنین.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 17 دقیقه
-
سطح : مقدماتی
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد شبکه سولانا چیست؟(ویدیوی بررسی شبکه بلاک چین Solana)