پادکست صوتی "کاربردهای لایه دوم اتریوم(ویدیوی بررسی لایه 2 اتریوم)"
کاربردهای لایه دوم اتریوم(بررسی لایه 2 اتریوم). شبکه اربیتروم چیست؟ راهکاری های لایه دوم اتریوم کدام ها هستند؟ همانطور که میدانید یکی از مشکلاتی که ارزهای نصل اول و دوم ارز دیجیتال مثل بیت کوین و اتریوم امروزه درگیر آن هستند؛ مقیاس پذیری پایین آنها بوده و از انجایی که محبوبیت خاصی در بین کاربران سرتاسر دنیا دارند اکثر سازندگان یا توسعه دهندگان این ارزها تلاش می کنند تا این پایین بودن سرعت تراکنش ها در بلاکچین این ارزها را حل کنند. این ویدئو شما را با کاربرد های لایه دوم اتریوم آشنا خواهد کرد و مطالب مرتبط با ویدئو را هم در ادامه ذکر کردیم تا کامل با این موضوع آشنا بشید.
ما در مقاله های قبلی از مباحث آموزش ارز دیجیتال به طور مفصل در مورد لایه دوم صحبت کردیم و انواع راه حل های لایه دوم رو بررسی کردیم. و اما در اینجا قصد داریم که به معرفی و اموزش استفاده از پلتفرم های لایه دوم برای کاهش هزینه تراکنش بپردازیم. سعی ما اینه که طرز کار با شبکه ها و راهکارهای لایه دوم پر کاربردتر رو در موردش توضیحاتی براتون بدیم. در ابتدا آربیتروم رو توضیح می دیم. می دونیم که راهکارهای لایه دوم به منظور حل کردن مشکلات شبکه های ارز دیجیتال به وجود اومدن و مهم ترین این مشکلات هم همون بحث کارمزدهای بالای اون هست.
همچنین بلاک چین به عنوان یکی از کاربردی ترین فناوری های عصر حاضر مزایای بسیاری داره. ولی یکی از مشکلات اون، مقیاس پذیری اون یعنی سرعت پایین تراکنش ها در اون هاست. راهکارهای لایه دو یا Layer 2 به دنبال رفع این مشکل هستن. به عبارتی یکی از راهکارهایی که برای موانع ذکر شده ارائه شده، راه اندازی و توسعه لایه دوم بلاک چین هست. لایه دوم بلاک چین مجموعه ای از راه کارهای ایجاد شده در خارج از شبکه بلاک چین اصلی به منظور افزایش مقیاس پذیری و کارایی یک شبکه هست.
شبکه اتریوم چیست؟
شبکه اتریوم در سال 2013 توسط ویتالیک بوترین ایجاد شد. نسخه فعلی اتریوم با عنوان اتریوم 1 شناخته میشه و هم اکنون در حال کار کردن هست. مشکل اصلی اتریوم 1 مقیاس پذیری پایین اون هست که باعث شده تراکنش های کمی در ثانیه انجام بشه و هزینه گس به شدت بالا بره. به این ترتیب شبکه اتریوم برای حل این مشکل در نگاهی بلندتر به دنبال راه اندازی اتریوم 2 هست. در اصل اتریوم 2 یک به روزرسانی برای رفع محدودیت های اتریوم 1 هست که گفته میشه تا 2 سال آینده دیگه آماده بهره برداری کامل میشه.
راهکارهای لایه 1 یا ON-CHAIN برای استقرار در اتریوم 2 پیاده سازی شدن. این راهکارها در خود زنجیره بلوکی کار می کنن. همچنین از راهکارهای اصلی لایه 1 میشه به شاردینگ و اثبات سهام اشاره کرد. در واقع اتریوم 2 مقیاس پذیری رو از طریق این راهکارهای لایه 1 انجام میده. از طرف دیگه لایه 2 راهکارهایی هستن که در خارج از زنجیره اصلی و بالای اون کار می کنن. همچنین راهکارهای لایه 2 یا OFF-CHAIN هستن.
ویدیوی پیشنهادی: لایه دوم اتریوم چیست؟
شبکه آربیتروم(Arbitrum):
آربیتروم(Arbitrum) یکی از راهکارهای مقیاس پذیری لایه دوم اتریوم هست که در حال حاضر بیشتر از سایر پروژه های مشابه در اون سرمایه گذاری شده. این شبکه با اینکه توکن اختصاصی نداره، تونسته توجه بسیاری از کاربران رو به خودش جلب کنه. همچنین آربیتروم شبکه اصلی خودش رو در 1 سپتامبر راه اندازی کرد که در مقایسه با سایر شبکه های لایه دوم کمی دیرتر به نظر می رسه. علاوه بر این شبکه آربیتروم می تونه در هر ثانیه 40 هزار تراکنش رو پردازش کنه که بسیاری از توان پردازشی 15 تا 30 تراکنش در ثانیه اتریوم هست.
شبکه آربیتروم یک راهکار لایه دوم برای اتریوم هست که هنوز هم توکن اختصاصی خودش رو معرفی نکرده. آربیتروم جزو راهکارهای رول آپ هست که به طور مفصل در مقاله قبلی در موردش صحبت کردیم. مزیت اول شبکه آربیتروم، کارمزد بسیار کمتر و پایین اون هستش. برای شروع باید سعی کنین که مقداری اتریوم رو به این شبکه انتقال بدین و بعد از اون مثلا برین و از صرافی یونی سواپ، کار سوآپ خودتون رو انجام بدین. برای اینکه بتونیم از پروژه آربیتروم استفاده کنیم، در ابتدا باید این شبکه رو به کیف پول متامسک خودمون اضافی کنیم و بعدش بیاییم یه مقداری اتر رو به این شبکه انتقال بدیم.
برای این کار ابتدا از سایت Chainlist.org استفاده می کنیم. بعد از اینکه وارد سایت Chainlist.org می شین، در قسمت سرچ و جستجو آربیتروم رو سرچ می کنیم. در اینجا سه تا گزینه برامون نشون داده میشه که باید گزینه Arbitrum One رو انتخاب می کنیم و روی گزینه Connect Wallet کلیک می کنیم. در اینجا می تونین از متامسک و سایر کیف پول های ارز دیجیتال استفاده کنین. ولی کیف پول متامسک سازگاری خوبی با اینها داره و بهتره که از این والت استفاده کنین. همچنین برای اینکه بتونیم از این پروژه استفاده کنیم، باید قبلش مقداری اتر رو به کیف پولمون منتقل کنیم. که این کار رو از سایت Arbitrum Bridge انجام می دیم که سعی می کنیم در این سایت مقداری اتر رو به شبکه آربیتروم اضافی کنیم. که در ویدئوی آموزش نحوه انتقال رو به طور کامل توضیح دادیم.
ویدیوی پیشنهادی: آموزش پلتفرم آربیتروم Arbitrum
شبکه Optimis:
سایدچین آپتیمیسم(Optimistic Ethreum) نیز یکی دیگه از پروژه های رول آپ هستش که همونطور که اطلاع دارین Optimistic و آربیتروم از پروژه های رول آپ هستن. راهکار رول آپ هم برای افزایش مقیاس پذیری انجام میشه و در واقع رو آپ ها میان و پردازش ها رو خارج از شبکه انجام میدن و ثبتش رو به داخل شبکه می فرستن. به این ترتیب برای اینکه ما بتونیم از از راهکار Optimistic برای کاهش کارمزدهای شبکه اتریوم خودمون انجام بدیم، باید وارد سایت Optimistic.io بشیم و از گزینه Tools گزینه Optimistic Gateway رو انتخاب کنیم و یا از داخل پنل گزینه Deposit Now استفاده بکنیم. نحوه کار رو در داخل ویدئویی که در سایت گذاشته شده به طور کامل توضیح دادیم و می تونین اون رو مشاهده کنین.
برای واریز اتر به این رول آپ باید به این نکته توجه کنیم که دسترسی کیف پولمون رو باید به یونی سواپ بدین و شبکه والتتون رو در اینجا حتما باید روی شبکه Optimistic قرار بدین و موقع برداشت هم از خود همین سایت باید توجه داشته باشین که اگه می خواهین در این سایت گزینه Deposit Now رو بزنین، باید قبلش حتما تو شبکه Optimistic باشین و این نکته رو هم توجه کنین که برداشت در راه حل های لایه دوم، زمان بر هست و ممکنه یک هفته زمان ببره تا برداشت شما انجام بشه.
همچنین یکی از مشکلاتی که کاربران شبکه سایدچین آپتیمیسم باهاش مواجه هستن، دوره قفل هفت روزه هست. در واقع شما برای برداشت دارایی های خودتون از این سایدچین باید حدود 7 روز پس از ارسال درخوسات برداشت، صبر کنین. علاوه بر این، مشکل دیگه این هست که اپلیکیشن های غیر متمرکز یا Dapps های فعال در این سایدچین نمی تونن تعاملی با اپلیکیشن های فعال روی شبکه اصلی اتریوم داشته باشن.
شبکه پالیگان(Polygon):
پالیگان هم یکی دیگه از پروژه هایی هست که راه حل های لایه دوم اتریوم رو به صورت ترکیبی ارائه میده. پولیگان همانند اسمش که به معنی چند وجهی هست، یک پروژه چند وجهیه که از چندین راه حل لایه دوم استفاده می کنه. مثل زیپ رول آپ یا پولیگان لاس و چندین مورد دیگه. همچنین پروژه های زیادی روی پالیگان هستن و دارن برای افزایش مقیاس پذیری از پالیگان استفاده می کنن، پروژه هایی مثل Aave و دیسنترالند و سوشی سواپ.
برای اینکه بتونیم از پروژه پالیگان استفاده کنیم تا باعث بشه که بر طبق رسالت لایه دوم اتریوم کارمزدهای ما نسبت به اتریوم 1 کاهش چشمگیری داشته باشه، باید در ابتدا شبکه متیک یا پالیگان رو روی ولت خودمون داشته باشیم. همچنین در حال حاضر بهترین گزینه برای استفاده از شبکه پالیگان کیف پول متامسک هست. دو روش برای اتصال متامسک به شبکه پالیگان وجود داره که یکی از این روش ها استفاده از سایت Chainlink هست و اما راه دومی که می تونین متامسک رو به شبکه پالیگان متصل کنین، رفتن به گزینه تنظیمات متامسک و انتخاب گزینه Networke هست. در ویدئویی که در سایت گذاشته شده آموزش کامل انجام این دو روش نیز براتون گذاشته شده.
ویدیوی پیشنهادی: شبکه پالیگان چیست؟
همچنین از پروژه هایی که می تونین در شبکه پالیگان استفاده کنین، می تونیم پروژه های سوشی سواپ، وان اینچ و کوئیک سواپ اسم ببریم. ارز اختصاصی پالیگان هم Bridge هستش و شما باید حتما یک ارز دیجیتالی رو از شبکه اتریوم به شبکه متیک خودتون منتقل کنین تا بتونین تو لایه دوم اتریوم در پروژه پالیگان، کار خودتون رو ادامه بدین. حالا وقتی که شما بخواهین از این راهکار لایه دوم استفاده کنین، مثلا از صرافی های سوشی سواپ، حتما باید وقتی که می خواهین از این پروژه ها استفاده کنین، شبکه متامسک خودتون رو روی شبکه متیک یا پالیگان قرار بدین. تا بتونین از راهکار لایه دوم استفاده کنین و کارمزدهاتون پایین بیاد.
جمع بندی و نتیجه:
ما قصد داشتیم در این مقاله آموزش راهکارهای لایه دوم اتریوم، چند تا از پروژه های لایه دوم اتریوم رو برای شما معرفی کنیم و اینکه چطور بتونیم از اون ها استفاده کنیم. خب امیدواریم که اطلاعات مناسبی رو در اختیارتون گذاشته باشیم. البته قبلش کار با صرافی های غیر متمرکز و یا کار با متامسک رو باید یاد گرفته باشین که پیشنهاد می کنیم از ویدئوهای موجود در سایت ارزسنج استفاده کنین.
امیدواریم این مقاله بهتون کمک کنه که خرید و فروش های خودتون رو با کارمزد کمتری انجام بدین، همچنین اگر دوست دارین از بهترین چارت تحلیل ارزهای دیجیتال در دنیا که برای اکانت پریمیوم تریدینگ ویو هستش بصورت رایگان استفاده کنین، ایران بایننس این اکانت رو بصورت رایگان در پنل کاربری شما در اختیار شما قرار خواهد داد. برای استفاده از این اکانت همین الان ثبت نام در ارز سنج را کلیک کنید. همچنین همیار تریدر ارزسنج بهترین نقاط خرید و فروش ارزهای دیجیتال بدون نیاز به هیچ تحلیلی در اختیار شما قرار خواهد داد تا بتونید در بیش از 90 درصد معاملات خود در این بازار سود کسب کنید.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 17 دقیقه
-
سطح : پیشرفته
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد کاربردهای لایه دوم اتریوم(ویدیوی بررسی لایه 2 اتریوم)